Νέα
  • ΓΔ: 905.04 -0.05%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 897 μονάδες ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης - Αναμένεται αντίδραση στις τραπεζικές μετοχές

Η σημερινή ημέρα θα δείξει εάν η χθεσινή μίνι κρίση ήταν περιστασιακή ή θα έχει συνέχεια. Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ήδη ανοδικά ποντάροντας ότι οι κεντρικές τράπεζες (και ειδικά η FED) βλέποντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα συνεχίσουν τα προγράμματα χρηματοδότησης. H πλειονότητα των ευρωπα"ικών δεικτών βρίσκεται από το άνοιγμα των συνεδριάσεων σε θετικό πρόσημο και αυτό αναμένεται να περάσει και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στα επίπεδα των 892 μονάδων καθώς ένα ανεπαίσθητο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ως market making στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης δημιούργησε στήριξη πάνω από τις 890 μονάδες. Με δεδομένη την άνοδο των ευρωπαικών αγορών σήμερα, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κινηθεί υψηλότερα και να προσεγγίσει και πάλι τις 900 μονάδες.

Όπως αναφέρουν πολλοί χρηματιστές, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει υποαποδώσει τα δύο τελευταία χρόνια έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, ο Γενικός Δείκτης είναι σε discount έναντι των ευρωπαικών δεικτών, τα επιχειρηματικά νέα είναι θετικά και λογικά θα πρέπει να υπάρξει μία απεικόνιση των εξελίξεων και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Η σημερινή αντίδραση θα προέλθει κυρίως από τις τραπεζικές μετοχές που χθες δέχθηκαν μαζικά πυρά και από πωλητές στην υποκείμενη αγορά και από τα παράγωγα. Αρκετοί περιμένουν μία αντίστοιχη “αντίδραση ελατηρίου” μετά και τις αναβαθμίσεις της Moody's η οποία βρήκε σε αρνητική ημέρα και δεν αποτυπώθηκε στις μετοχές. Εκτός από τις τράπεζες, ο ΟΠΑΠ φαίνεται ότι έχει ακόμη αγοραστικό ενδιαφέρον, ο ΟΤΕ έχει πιεστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα ενώ η Jumbo έδειξε αντοχές παρά τα γνωστά προβλήματα που έχει με τα logistics σε διεθνές επίπεδο. Η Mυτιληναίος παραμένει πάνω από τα 15 ευρώ και με προοπτικές επιστροφής προς τα 15,5-15,6 ευρώ ενώ πάντα εντός 'επενδυτικού κάδρου' είναι η μετοχή της ΔΕΗ που μπορεί να επιστρέψει προς τα 10 ευρώ, η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ. Ίσως σήμερα υπάρξει και κάποια αντίδραση στις κατασκευαστικές (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Avax) ενώ οι ξένοι επενδυτές δεν ξεχνούν Coca Cola HBC και Τιτάν Ιnternational

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ