Νέα
  • ΓΔ: 804.19 +1.40%
  • Τζίρος: 35,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η εκτίναξη της REDS και η ασταμάτητη Epsilon Net

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Σε καταστάσεις που οι εξελίξεις είναι δύσκολες μπορείς να δεις το «μισό μπουκάλι» είτε αισιόδοξα είτε απαισιόδοξα. Αν δούμε τη χθεσινή συνεδρίαση αισιόδοξα, μπορούμε να πούμε ότι οι πωλητές δεν ήταν επιθετικοί. Δηλαδή, δεν πουλούσαν για να φύγουν από την αγορά. Πουλούσαν λίγο και ήθελαν να διασφαλίσουν προηγούμενες υπεραξίες.

Αυτό, άλλωστε, φαίνεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές αξίες συναλλαγών στα 35 εκατ. ευρώ. Η αγορά υποχώρησε από έλλειψη αγοραστών. Το βλέμμα των απαισιόδοξων βλέπει μόνο τη «συναλλακτική καχεξία» και την αδιαφορία.

Μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά αυτό θα φανεί προς το τέλος του μήνα. Προς το παρόν, η αγορά κάνει υπομονή και μάλλον συσσωρεύει πάνω από τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Χρηματιστές

Βόλτα στα παλιά λημέρια στο κέντρο της Αθήνας και στο παλιό χρηματιστήριο στην οδό Σοφοκλέους έκανε χθες ο Καγκελάριος. Συνάντησε γνωστούς και επαγγελματίες και άκουσε δύο απόψεις. Η πρώτη να λέει ότι οι συνεδριάσεις του τελευταίου διαστήματος είναι βαρετές και οι δεύτεροι ότι οι συνεδριάσεις είναι νευρικές και για «γρήγορους οδηγούς». Αυτούς δηλαδή που θα κινηθούν σε ενδοσυνεδριακό ορίζοντα και ελπίζουν σε κάποια διόρθωση για να επανατοποθετηθούν χαμηλότερα. Είναι θέμα στυλ τελικά.

Αμερικανικές αγορές

Μεγάλη νευρικότητα χθες (απόγευμα ώρα Ελλάδας) για τους αμερικανικούς δείκτες. Ξεκίνησαν ήπια πτωτικά, πέρασαν για κάνα δίωρο σε θετικό πρόσημο και μετά ξανακύλησαν σε χαμηλότερα επίπεδα. Ανεξάρτητα από το κλείσιμο των αμερικανικών αγορών (θετική ή αρνητική μεταβολή), η ουσία είναι ότι είμαστε σε φάση αναμονής μέχρι να υπάρξει μια ξεκάθαρη τάση. Πάντως οι μεγάλοι οίκοι ρευστοποιούν διακριτικά και κρατάνε ρευστότητα για να τοποθετηθούν χαμηλότερα προς το τέλος του χρόνου και ενόψει της νέας χρονιάς.

ΕΤΕ - Εθνική Ασφαλιστική

Ήπια διόρθωση χθες για τη μετοχή της ΕΤΕ. Νομίζουμε ότι έγινε για την αποκόμιση κερδών από την προηγούμενη άνοδο. Πάντως επειδή γράφονται αρκετά για την Εθνική Ασφαλιστική και την έγκριση της εξαγοράς της από την DG Com (Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής), πηγές του Καγκελάριου τονίζουν ότι η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη από τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες ανταγωνιστών (ασφαλιστικών- ιατρικών ομίλων) να εξετάσει τη βασιμότητά τους. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο και ίσως παρατείνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς στο α' τρίμηνο 2022.

Eurobank

Η επίτευξη συμφωνίας για υλοποίηση του Mexico έφερε κάποιους αγοραστές στη μετοχή. Η Eurobank υπέγραψε με τον Όμιλο doValue συμφωνία: α) για την πώληση μέρους των ομολογιών ενδιάμεσης σειράς κατάταξης (mezzanine notes) και των ομολογιών χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων (NPE) της Τράπεζας ονομαστικής αξίας ύψους 5,2 δισ. (3,2 δισ. λογιστική αξία) (συναλλαγή «Mexico») και β) για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου αυτού από την doValue Group. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021 υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων. Μετά τη συναλλαγή, η Eurobank εκτιμά ότι θα έχει δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων της τάξης του 7,5% περίπου.

REDS (πρώην Καμπάς)

Η μετοχή της ημέρας. Εκτινάχθηκε η μετοχή σήμερα και μάλιστα με μεγάλες συναλλαγές. Ξέρουμε ότι το γ' τρίμηνο πήγε αρκετά καλά, αλλά εκτιμούμε ότι εκτός από τα καλά αποτελέσματα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί και κάποιοι επενδυτές από το εξωτερικό που είχαν δείξει ενδιαφέρον παλαιότερα, καθώς και εγχώριοι βασικοί μέτοχοι. Οι συναλλαγές έγιναν με δύο μεγάλα πακέτα.

Lamda Development

Πολυεπίπεδη η αντεπίθεση της Lamda Development και στον χώρο της τουριστικής ιστιοπλοΐας και τουρισμού. Εκτός από την οικιστική ανάπλαση στο Ελληνικό, ετοιμάζει μεγάλη σύμπραξη των μαρινών Φλοίσβου και Αγ. Κοσμά (μαρίνα Ελληνικού) με αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού. Υπολογίζεται ότι οι θέσεις θα φτάσουν τις 310, με μελλοντικές προοπτικές αύξησης.

Epsilon Net

Ασταμάτητη η μετοχή της Epsilon Net, έφτασε αισίως τα 17 ευρώ μετά και τη χθεσινή άνοδο που είχε και όγκο (συγκριτικά για τη μετοχή σε παλαιότερες εποχές). Όπως σας έχουμε πει, η εταιρεία, εκτός από τη σημαντική θέση που έχει στην ανάπτυξη του εγχώριου λογισμικού σε πολλούς κλάδους, αποκτά κυρίαρχη θέση και στα ηλεκτρονικά λογιστικά βιβλία (My DATA). Εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα του β' εξαμήνου θα είναι σημαντικά υψηλότερα απ' τα αντίστοιχα περσινά.

Πλαστικά Θράκης

Πωλήσεις για την αποκόμιση υπεραξιών χθες στα ΠΛΑΘ. Γενικά, μετά το ράλι του 2020 και στο α' εξάμηνο 2021, η μετοχή έχει διορθώσει και τώρα παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα. Μεγάλες αυξήσεις και μεγάλες υποχωρήσεις. Κάτι προσπαθεί να κάνει το market making, αλλά οι πωλητές κυριαρχούν.

Flexopack

Η Flexopack ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην σύσταση νέας εμπορικής εταιρείας με την επωνυμία FLEXOPACK DENMARK APS στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η νέα αυτή εμπορική εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυπριακή θυγατρική FLEXOPACK INTERNATIONAL LIMITED και η λειτουργική της οργάνωση και δράση θα εκκινήσει και υλοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η σύσταση της εν λόγω νέας εταιρείας εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για τη στοχευμένη διεύρυνση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παγκοσμίου δικτύου διανομής και διάθεσης των προϊόντων αυτού και αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση και ουσιαστική επέκταση της παρουσίας του στην αγορά της Δανίας, καθώς και στην πληρέστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης γεωγραφικής αγοράς μέσω της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του Ομίλου.

ΕΧΑΕ

Η κυβέρνηση ήθελε να κάνει κάποιες αλλαγές στο σχήμα της ΕΧΑΕ που θα έδιναν μεγαλύτερες αρμοδιότητες στις τράπεζες (είναι και βασικοί μέτοχοι). Όμως η κρίση που βιώνουμε (πληθωρισμός και συνεπακόλουθα στις χρηματιστηριακές αγορές) ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να «παγώσει» τις εξελίξεις μέχρι νεωτέρας. Και για να προλάβουμε κάποιους που περίμεναν «ανθρωποφαγίες» στο χρηματιστήριο, να πούμε ότι η κυβέρνηση ήθελε να συνδέσει το χρηματιστήριο με τα λειτουργία των επικουρικών ταμείων και τους ατομικούς λογαριασμούς καθώς και με σχήματα μακροπρόθεσμεων επενδύσεων σε υποδομές. Αλλά είπαμε ότι το δ' τρίμηνο θα είναι αρκετά δύσκολο.

Νέα ομολογιακά δάνεια από την ναυτιλία

H Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος, της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έως 150.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών της εταιρίας «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» οι οποίες θα προκύψουν από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 150 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση της εταιρίας «Capital Product Partners L.P.».

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ