Νέα
  • ΓΔ: 894.71 0.00%
  • Τζίρος: 31,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος σε μια συνεδρίαση μεταξύ των 4 με τις χαμηλότερες συναλλαγές του 2021

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Με ήπια ανοδική κίνηση από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι και τη λήξη, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, ολοκλήρωσε την σημερινή ημέρα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης ξεκινώντας από τις 884 μονάδες έφτασε στις παρυφές των 891 και τελικά έκλεισε στις 884,72 μονάδες με άνοδο 0,51%.

Η αξία συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλή, μόλις 30,4 εκατ. ευρώ, δείγμα της αδράνειας των επενδυτών. Τα 30,4 εκατ. ευρώ είναι μία από τις 4 χαμηλότερες συναλλαγές του 2021. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αναζητεί κατεύθυνση και βασικά, περιμένει ξένα κεφάλαια για να κάνει ένα νέο ανοδικό βήμα.

Η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο προήλθε κυρίως από τις αντιδράσεις λίγων δεικτοβαρών μετοχών που ενεργοποιήθηκαν και πάλι αγοραστές και market making. Οι μετοχές αυτές ήταν η Coca Cola HBC που ξεπέρασε τα 30 ευρώ, η Alpha Bank, τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil και η Jumbo.

Aνοδικά και πάλι κινήθηκε η μετοχή της Eurobank αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς. Ηπια αντίδραση είχε η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ πολύ καλή συνεδρίαση είχε και η μετοχή του Titan International, με συνδρομή της απόφασης για αγορά ιδίων μετοχών. Aνοδικά μετά από λίγες πτωτικές συνεδριάσεις, κινήθηκε και η Aegean. Η μετοχή της ΔΕΗ μετά τη σημερινή άνοδο βρίσκεται πάλι σε τροχιά προς τα 9 ευρώ.

Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση καλή συνεδρίαση είχε η AVAX, η ΕΥΑΘ, η Ικτίνος, η Intertech, η Quest, η ΚΡΙ- ΚΡΙ και η Lavipharm. Ολες οι συναλλαγές στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση έγιναν με πολύ χαμηλούς τζίρους. Οσο υπάρχει αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, τόσο θα παρατείνεται η αναμονή ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ανοδικά οι αμερικανικοί δείκτες και οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα αποτελέσματα των επενδυτικών τραπεζών στις ΗΠΑ κινητοποιούν. Η αρχή έγινε από τις ασιατικές αγορές, τα ξημερώματα και ακολούθησαν οι ευρωπαϊκές αγορές με τον γερμανικό δείκτη DAX να καταγράφει σημαντική άνοδο πάνω από 1% και να προσεγγίζει τις 15.450 μονάδες, καλύπτοντας τις προηγούμενες απώλειες.

Αντίστοιχες κινήσεις είχαν και οι υπόλοιπες ευρωπαικές αγορές, ενώ θετικά ξεκίνησαν και με σημαντική άνοδο και οι αμερικανικές αγορές, τροφοδοτούμενες και από τα υψηλά εταιρικά αποτελέσματα επενδυτικών τραπεζών. Γενικότερα με δεδομένο ότι ο δείκτης VIX (γνωστός ως δείκτης «φόβου») των αμερικανικών χρηματιστηρίων κινείται κάτω από το 20, οι προοπτικές ανόδου στις αμερικανικές αγορές παραμένουν υψηλές, παρά τους κινδύνους που επιφέρει ο πληθωρισμός και το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ