Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 904 μονάδες με οριακή άνοδο, ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από μία περιπετειώδη συνεδρίαση, την οποία ακολούθησε και η παραίτηση του CEO της ΕΧΑΕ για διαφορετικούς βέβαια λόγους, έδειξε ότι συσσωρεύει σε επίπεδα πέριξ των 900 μονάδων Γενικού Δείκτη.

Το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας μοιάζει θετικό και προμηνύει άνοδο των δεικτών των μεγάλων χρηματιστηρίων σε νέα υψηλά, κινούμενοι από εξαιρετικά εταιρικά αποτελέσματα 9μηνου. Το ελληνικό χρηματιστήριο πιθανότατα σήμερα θα ακολουθήσει τις ευρωπαικές αγορές και ίσως δούμε για ένα διάστημα συσσώρευση μεταξύ 900-910 μονάδων πριν υπάρξει περαιτέρω άνοδος. Να θυμίσουμε ότι ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε discount σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες και ότι πέρυσι το μεγάλο ράλι ήρθε τον Νοέμβριο.

Χρηματιστήριο: Ο «πόλεμος φθοράς» και το παρασκήνιο της παραίτησης Λαζαρίδη

Σε Eurobank, Μυτιληναίο το ενδιαφέρον των επενδυτών και σε τράπεζες

Για την σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε αντίδραση των τραπεζικών μετοχών και το ενδιαφέρον στρέφεται και στη μετοχή της Eurobank που έκανε μεγάλες συναλλαγές 45 εκατ μετοχών περίπου (με δύο πακέτα) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Επίσης , ο όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση κερδοφορίας 9μηνου (στα 115 εκατ. Ευρώ) πριν την έναρξη της συνεδρίασης γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και την πορεία της μετοχής. Από εκεί και πέρα , ο ΟΤΕ ήταν αυτός που στήριξε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ και η μετοχή του Titan International έδειξε σημαντική σταθερότητα. Στις τελευταίες συνεδριάσεις το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε μετοχές υποδομών (ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ) και ενέργειας (ΔΕΗ, Motor Oil , ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή) που ανεξάρτητα από την πορεία τους έχουν αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P την Παρασκευή ίσως επηρέασε κάπως την αγορά αλλά θεωρείται συγκυριακή πτώση. Αυτή την περίοδο, οι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως για τα εταιρικά αποτελέσματα και τα μακροοικονομικά μεγέθη (ανάπτυξη, χρέος και ελλείματα) που φαίνεται ότι αποτελούν 'αγκάθια' για τις οικονομίες της Ε.Ε.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ