Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 902 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτη

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές επηρεασμένες από τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη, στις ΗΠΑ και στην Ασία. Ωστόσο, οι μετοχές των μεγάλων ομίλων (τραπεζών και άλλων) συνεχίζουν να ενισχύονται από τα εταιρικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν στο γ' τρίμηνο 2022. Ενδεικτικά, σήμερα ανακοινώνει και η Deutsche Bank αποτελέσματα και οι αναλυτές προσπαθουν να δουν όχι μόνο την πορεία της από την αρχή του χρόνου και κατά το γ' τρίμηνο αλλά να κάνουν και προβλέψεις για το τέλος του χρόνου.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 902 μονάδες και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις στηρίξεις στις 900 μονάδες καθώς αναμένεται ότι η συνεδρίαση θα επηρεαστεί από την πτωτική τάση των διεθνών χρηματιστηρίων.

Στις τράπεζες και ειδικά σε Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς είναι επικεντρωμένο το ενδιαφέρον στο ελληνικό χρηματιστήριο. Στην Eurobank για να δούμε ποιοί είναι οι επενδυτές που απέκτησαν σημαντική συμμετοχή στο μετοχολόγιο και στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία άνοιξε πριν από μισή ώρα το βιβλίο προσφορών για το 'πράσινο ομόλογο'. Η έκδοση θεωρείται ήδη κλεισμένη και απομένει μόνο να δούμε πόση θα είναι η υπερκάλυψη της μετά από μερικές ώρες. Επίσης και οι μετοχές των Alpha Bank και ΕΤΕ παραμένουν στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιλήναιου, Motor Oil , ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Titan International, Coca Cola HBC, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ παραμένουν στο προσκήνιο των επενδυτικών επιλογών η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι χθες υπήρχε και επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ