Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Μαίνεται η μετοχική κόντρα στην Ελλάκτωρ - Θυμίζει τα παλιά η Lavipharm

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τελικά ο Γενικός Δείκτης πολλές φορές είναι «μαγική εικόνα», που δεν αποδίδει την πραγματική. Γι' αυτό είναι καλύτερα να βλέπουμε επιμέρους τις λεπτομέρειες.

Χθες, ο Γενικός Δείκτης έμεινε σχεδόν αμετάβλητος (υποχώρησε 0,08%). Ομως με αναλογία ανοδικών/καθοδικών μετοχών 1 προς 2, η αγορά ήταν έντονα πτωτική. Αυτά για να βλέπουμε πέρα από μερικούς απλούς αριθμούς. Πάντως, εάν θέλουμε να παραμείνουμε στα επίπεδα του Γενικού Δείκτη, η συσσώρευση πέριξ των 900-905 μονάδων είναι καλή και επιθυμητή. Ισχυροποιεί αντιστάσεις.

Aμερικανικές αγορές – Θα αρχίσει το tapering η FED από τον Νοέμβριο;

Τα εταιρικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον κλάδο υγείας, οδήγησαν τον Dow Jones πάνω από τις 36.000 μονάδες, δημιουργώντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Επιβεβαιώνοντας έτσι και τον Καγκελάριο στις χθεσινές του επισημάνσεις σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων επενδυτών. Όμως τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη FED και στις ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα (σήμερα ή αύριο) σχετικά με την έναρξη του προγράμματος περιορισμού επαναγοράς ομολόγων (tapering) ή την αύξηση επιτοκίων ή το tapering και την αύξηση επιτοκίων ταυτόχρονα. Μια «ισχυρή αντιβίωση» έναντι του πληθωρισμού. Σε ιστορικά υψηλά και πάνω από τις 4.600 μονάδες και ο S&P 500. Κρίση, ποια κρίση;

Eυρωπαϊκές αγορές – Οι ασφαλιστικοί όμιλοι θέλουν αύξηση επιτοκίων

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές χθες, με τον ισχυρό DAX να κινείται όμως θετικά. Εντάξει, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι δείκτες και οι μετοχές, αλλά τι θα γίνει εάν η ΕΚΤ ακολουθήσει την FED στον περιορισμό επαναγορών ομολόγων; Kάποιοι θεσμικοί επενδυτές (κυρίως ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές) προτιμούν μια αύξηση επιτοκίων, γιατί έτσι θα εξυπηρετήσουν τους μακροπρόθεσμους πελάτες τους στα συνταξιοδοτικά προϊόντα. Αναπολούν παλαιότερες εποχές, υψηλών επιτοκίων και υψηλού πληθωρισμού, που όμως δεν αρέσουν καθόλου στους υπόλοιπους κλάδους.

ΔΕΗ

Η πρωταγωνίστρια της ημέρας, με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Ήδη έχει δεχθεί αιτήσεις για 3 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υπερδιπλάσια υπερκάλυψη, και απομένουν δύο ημέρες ακόμη. Όταν υπάρχει όρεξη για τοποθετήσεις οι επενδυτές αγοράζουν ό,τι έχει καλύτερη απόδοση/κίνδυνο. Και η ΔΕΗ αυτή την περίοδο έχει πολύ καλό δείκτη (ratio).

Tραπεζικές μετοχές – Δύο αντίθετες εκθέσεις

Νέοι έπαινοι και τιμές-στόχοι για τις τέσσερις συστημικές τραπεζικές μετοχές από την JP Morgan. Με μια ελαφρά προτίμηση προς τη Eurobank. Από την άλλη, η Morgan Stanley υποβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες ως έχουσες χαμηλούς δείκτες κερδοφορίας, υψηλά NPEs και ότι εκτίθενται ξανά στον «ελληνικό κίνδυνο», δηλαδή μακροοικονομικά δεδομένα και ελληνικά ομόλογα. Νομίζω ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση και ότι πλέον οι τραπεζικές μετοχές δεν είναι ούτε ο «κρυμμένος θησαυρός», ούτε «σκουπιδοτενεκέδες».

Motor Oil

Πολλαπλώς αποζημιώνει τους πιστούς της η Motor Oil. Εκτός από τη μεγάλη άνοδο της μετοχής μέσα στο 2021, προχωρά και στη διανομή προσωρινού μερίσματος. Συγκεκριμένα, τη διανομή προσωρινού μερίσματος μεικτού ποσού ευρώ 0,20 ανά μετοχή έναντι του καταβλητέου μερίσματος χρήσης 2021 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ κατά τη συνεδρίασή του της 1ης Νοεμβρίου 2021.

Η αποκοπή δικαιώματος προσωρινού μερίσματος χρήσης 2021 θα γίνει τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021. Δικαιούχοι προσωρινού μερίσματος χρήσης 2021, οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021 (record date). Η έναρξη πληρωμής προσωρινού μερίσματος χρήσης 2021 θα γίνει τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Intracom: Συνεργασία με τη Rheinmetall

Όσοι είχατε υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, θα θυμάστε σίγουρα τα αντιαεροπορικά Ραϊνμέταλ. Τώρα η Ιντρακόμ κλείνει μεγάλη συνεργασία με τον γερμανικό όμιλο. Η Rheinmetall και η ελληνική εταιρεία Intracom Defense συμφώνησαν για στενή συνεργασία στον τομέα των συστημάτων C4I για στρατιωτικά οχήματα. Οι δύο επιχειρήσεις θα συντονίσουν τις δραστηριότητές τους για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση συστημάτων C4I για οχήματα, με σκοπό να ανταποκριθούν στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές.

Ελλάκτωρ

Μαίνεται η μετοχική κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τους «Ολλανδούς» και τους «εφοπλιστές». Χθες, λίγο πριν από τη λήξη, πραγματοποιήθηκε πακέτο 550 χιλ. μετοχών μέσω του ΧΑ στην τιμή των 1,40 ευρώ ανά μετοχή, με τον συνολικό τζίρο της συναλλαγής να διαμορφώνεται στις 813 χιλ. ευρώ. Το πακέτο αφορά το 0,17% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και σύμφωνα με πληροφορίες το απέκτησε η Reggeborgh. Πάντως η μετοχή έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, στα 1,35 ευρώ.

Lavipharm

Για τη Lavipharm σας είχαμε πει ότι τον τελευταίο χρόνο (και μετά την απώλεια του αείμνηστου Θανάση Λαβίδα) έχει επιδείξει έντονη κινητικότητα. Πλέον θυμίζει το ισχυρό «χαρτί» της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '90. Ισχυρές οι διασυνδέσεις και με τη Νέα Υόρκη, αλλά και με αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Lamda Development

«Τρένο» πάει η μετοχή μετά και τις ενημερώσεις για το Ελληνικό και τα επιμέρους projects. Οι επενδυτές ποντάρουν και στο real estate αλλά και σε μελλοντικά σενάρια ανάπτυξης που έχει δρομολογήσει ο όμιλος στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

ΕΥΔΑΠ

Και επειδή οι εισηγμένες δεν είναι μόνο για κέρδη, ζημιές, μερίσματα και αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, να επαινέσουμε μια σημαντική δωρεά της ΕΥΔΑΠ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Η ΕΥΔΑΠ, λοιπόν, δώρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» τον πλέον εξελιγμένο αξονικό τομογράφο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι σχεδιασμένος να απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς και να παρέχει απαράμιλλη διαγνωστική ακρίβεια, ανεξαρτήτως κλινικής περιοχής.

To «πράσινο συνέδριο» COP26 και οι μεγάλοι χορηγοί

Bezos - Ikea - Ίδρυμα Ροκφέλερ είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τεράστιες χρηματοδοτήσεις για «πράσινους σκοπούς», τονίστηκε χθες από εκπροσώπους τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου COP 26 στη Γλασκώβη. Οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που θα κάνουν τα ισχυρότερα κράτη του πλανήτη προς φτωχότερα κράτη για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. δολάρια.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ