Νέα
  • ΓΔ: 1015.72 +0.02%
  • Τζίρος: 38,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Με -4,3% συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση λόγω αφρικανικής μετάλλαξης

«Διορθωτική» υπήρξε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Διευρύνονται οι απώλειες του Γενικού Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά το τελευταίο ημίωρο. Αιτία για την επιδείνωση της χρηματιστηριακής εικόνας είναι ότι τα futures του Dow Jones έδειξαν υποχώρηση πάνω από 800 μονάδες, δηλαδή, περίπου 2,5%.

Eπίσης, το γεγονός ότι ταυτοποιήθηκε το πρώτο κρούσμα της αφρικανικής μετάλλαξης στο Βέλγιο, δίνει νέες διαστάσεις στα προβλήματα της πανδημίας και επ’ ακολούθως στα οικονομικά θέματα.

Ο Γενικός Δείκτης αγγίζει τις -θεωρητικές πλέον- στηρίξεις των 860 μονάδων με υποχώρηση της τάξης του (-4,3%). Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ και όπως εξελίσσεται η συνεδρίαση μπορεί να φτάσει και τα 95-100 εκατ. ευρώ προς το τέλος της συνεδρίασης.

Το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων διαμορφώνεται στο μία ανοδική προς 11 πτωτικές μετοχές.

Εντονες είναι οι πιέσεις στην συντριπτική πλειονότητα των μετοχών του FTSE Large Cap. Η Alpha Bank υποχωρεί κατά (-7,45%), η ΔΕΗ (-4,18%), η Eurobank (-4,67%), η Πειραιώς (-6,6%), ο ΟΠΑΠ (-4,53%).

Μικρότερες απώλειες έχουν ο ΟΤΕ (-2,18%), και η Jumbo (-2,39%).

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ