Νέα
  • ΓΔ: 932.96 +2.10%
  • Τζίρος: 86,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στις 880 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης - Ευκαιρία ανόδου η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ

Σειρά της ανόδου σήμερα για τις ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές σε μία περίοδο που τα πρόσημα των συνεδριάσεων εναλλάσονται μέρα με τη μέρα. Το ανοδικό σύνθημα έδωσαν οι αμερικανικές αγορές χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) που κατέγραψαν σημαντική άνοδο. Ανοδικές συνεδριάσεις είχαμε και στην Ασία (με εξαίρεση το Χονγκ-Κονγκ) ενώ οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά και αυτές πριν από λίγο.

Αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας και εν αναμονή περισσότερων ειδήσεων από την μετάλλαξη omicron του ιού. Οι χρηματιστηριακές αγορές ανά τον κόσμο, ολοκληρώνουν το 2021 με μία καλή απόδοση (δεικτών) και αναμένουν τις νέες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και τον πληθωρισμό για το 2022.

Αν η πανδημία είναι θέμα των υγειονομικών, ο πληθωρισμός είναι θέμα των κεντρικών τραπεζών. Η FED δείχνει πιο αποφασισμένη να περιορίσει το tapering άμεσα ενώ η ΕΚΤ θα ήθελε μεν να περιορίσει τον πληθωρισμό αλλά περισσότερο φοβάται μην απωλεστεί η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΚΤ κρατά μία αποστασιοποιημένη στάση από το πρόβλημα.

Στις 880 μονάδες με μικρή άνοδο ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Στα καθ' ημάς, ο Γενικός Δείκτης χθες είχε μία οριακή υποχώρηση στις 876 μονάδες με την γνώριμη μεταβλητότητα στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ουσιαστικά στηρίχθηκε στις μετοχές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ , της Eurobank , της Jumbo και ορισμένων άλλων δεικτοβαρών τίτλων. Αυτή η 'επενδυτική διελκυστίνδα' ουσιαστικά δημιουργεί μικρές διακυμάνσεις στον Γεν. Δείκτη. Ενδεικτικά χθες, η διακύμανσή του Γ.Δ (υψηλό ημέρας-χαμηλό ημέρας) ήταν μόλις 10 μονάδες.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, περιμένουμε ανοδική αντίδραση από περισσότερα blue chips που θα φέρουν προσέγγιση του Γεν. Δείκτη προς τις 880 μονάδες ή και υπέρβαση αυτών. Τραπεζικές μετοχές που έχουν πιεστεί, μετοχές εταιριών που έχουν παρουσιάσει καλά αποτελέσματα , εταιρείες με εξωστρέφεια και εταιρείες που ανήκουν στους κλάδους τεχνολογίας, ενέργειας και υποδομών θα έχουν την ευκαιρία για μία ανοδική συνεδρίαση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ