Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Με άνοδο στις 895 μονάδες ξεκίνησε και σήμερα ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Να κινηθεί μεταξύ 890-900 μονάδων είναι ο στόχος της σημερινής συνεδρίασης για τον Γενικό Δείκτη ενισχυμένος από την καλή κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών και σήμερα. Η ελληνική αγορά έχει προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό ότι σε μακροοικονομικό επίπεδο, υπάρχει μία εξαιρετική ανάκαμψη της οικονομίας ενώ και σε εταιρικό επίπεδο τα αποτελέσματα 9μηνου των εισηγμένων είναι σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα των αντίστοιχων του 2019. Τα προβλήματα που ίσως φρενάρουν και το ελληνικό χρηματιστήριο και τις διεθνείς αγορές είναι η εξέλιξη του πληθωρισμού από το 2022, της ενεργειακής κρίσης και το πως θα επιδράσει στις οικονομίες το 2022. Προς το παρόν οι αγορές παρακολουθούν τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών πάνω σ' αυτό το θέμα.

Χθες οι αμερικανικές αγορές κινήθηκαν αρκετά δυναμικά φτάνοντας πάλι κοντά στα ιστορικά υψηλά τους και δείχνοντας ότι μάλλον η βίαια διόρθωση λόγω πληθωρισμού ή ενέργειας μετατίθεται στο απώτερο μέλλον. Σε ότι αφορά το θέμα της πανδημίας, η μετάλλαξη omicron που τόσο τρόμαξε τις χρηματιστηριακές αγορές πριν δύο εβδομάδες φαίνεται ότι, χρηματιστηριακά, έχει ολοκληρώσει τις επιπτώσεις της. Οι αγορές έχουν ενσωματώσει και τους φόβους και τις ανησυχίες και τις επιπτώσεις απ' αυτήν. Εκτός βεβαίως εάν υπάρξει νέος “μαύρος κύκνος” στις αγορές.

Ανοδικά ξεκίνησαν ευρωπαϊκές αγορές και Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

Με ήπια άνοδο πάνω από τις 895 μονάδες ξεκίνησε και σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο και όπως προαναφέραμε ο στόχος είναι να κινηθεί μέσα στις 890 (χειρότερο σενάριο) και 900 μονάδες (καλύτερο σενάριο). Οι προυποθέσεις υπάρχουν με την άνοδο των ευρωπαικών αγορών σήμερα αλλά και τις θετικές ειδήσεις σε μακροοικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Λίγο ρευστότητα από ξένους επενδυτές περιμένει το ελληνικό χρηματιστήριο προκειμένου να κάνει την υπέρβαση των 900 μονάδων. Μία ενδεχόμενη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τους ξένους οίκους θα βοηθούσε προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι τραπεζικές μετοχές θα δώσουν (έστω και διαφοροποιημένες) την δική τους τάση στην κίνηση της αγοράς ενώ στα μακροοικονομικά blue chips, ο ΟΤΕ έδειξε αρκετά καλή εικόνα, ο ΟΠΑΠ κινήθηκε σταθεροποιητικά, η ΔΕΗ ήπια καθοδικά και το ενδιαφέρον εντοπίστηκε κυρίως προς μετοχές ενέργειας, υποδομών και Real Estate.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ