Νέα
  • ΓΔ: 949.39 -0.67%
  • Τζίρος: 77,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξεκίνημα - Εφικτός ο στόχος των 950 μονάδων μέχρι τέλος εβδομάδας

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ανόδου συνέχεια για τις ευρωπαϊκές αγορές, σε ένα γαϊτανάκι που ανεβάζει δείκτες και αποτιμήσεις σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη. Οι ελπίδες για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού από την FED και την ΕΚΤ, η προσδοκία εκτόνωσης της πανδημίας μέσα στο επόμενο δίμηνο και η εικόνα ανάκαμψης οικονομιών και επιχειρήσεων συντελούν στην συνέχιση της ανόδου των κεφαλαιαγορών.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είδαμε χθες όχι μόνο την καλύτερη συνεδρίαση από την αρχή του χρόνου αλλά ίσως και την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου 6μηνου με μία ισχυρή αντίδραση των υπερπουλημένων τραπεζικών μετοχών και με τα μη χρηματοοικονομικά blue chips να ακολουθούν εξίσου δυναμικά.

Στις 938 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 930 μονάδες και πλέον εάν συνεχιστεί η άνοδος είναι ορατή η προσέγγιση των 950 μονάδων μέχρι την Παρασκευή, εν αναμονή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον FITCH. Η αισιοδοξία είναι μεγάλη , αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι δύο έτεροι οίκοι (S&P και Moody's) είχαν αναβάλλει την δική τους αξιολόγηση πριν 3 και 2 μήνες αντίστοιχα. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η FITCH θα δώσει μία καλή αξιολόγηση που θα επιτρέψει την άμεση και με καλές συνθήκες έξοδο στις αγορές για νέο ομόλογο ή επανέκδοση ομολόγου.

Σε αμιγώς χρηματιστηριακό επίπεδο, περιμένουμε νέα άνοδο των τραπεζικών μετοχών και των περισσότερων μη χρηματοοικονομικών blue chips που βέβαια μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης ανοδικής κίνησης ούτε τον ίδιο (μεγάλο) όγκο συναλλαγών. Ενδεχομένως σε κάποιες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να βγουν και πωλητές μετά το ανοδικό διήμερο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται κατ' αρχήν στις 4 συστημικές τραπεζικές μετοχές , τον ΟΤΕ , τον ΟΠΑΠ, την Jumbo που πραγματοποίησε ισχυρότερη άνοδο από τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις, στον ΟΠΑΠ που ανέκαμψε, στην ΔΕΗ που επέστρεψε πάνω από τα 9 ευρώ και στη Μυτιληναίος που βρέθηκε ξανά πάνω από τα 15 ευρώ, την Ελλάκτωρ που κινήθηκε έντονα ανοδικά με πολλές χιλιάδες τεμάχια, τις εταιρείες real estate που έχουν ανοδική τάση, τις ενεργειακές ΕΛΠΕ και motor oil και τις διεθνείς Coca Cola HBC και Titan International. Σ' αυτές μπορούν να προστεθούν και καμιά δεκαριά μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που αξιοποιούν το συγκεκριμένο momentum.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ