Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 953 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με ανιχνευτικές τάσεις

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Ανοδικά ξεκίνησαν οι περισσότερες ευρωπαικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη της ανόδου από τα ασιατικά χρηματιστήρια που έκλεισαν με άνοδο λόγω Κίνας. Βέβαια και χθες είχαμε  εικόνα από τις ευρωπαικές αγορές με μεικτές τάσεις.  Γενικότερα είμαστε σε μία περίοδο αστάθειας με εναλλαγές προσήμων μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντα με την πανδημία και τα οικονομικά 'απόνερα' αυτής όπως είναι η εκτίναξη του πληθωρισμού, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα , η ενεργειακή κρίση συν την αυξανόμενη γεωπολιτική ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία που διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι για τα χρηματιστήρια.

Εάν θέλουμε να δούμε κάτι θετικό χρηματιστηριακά είναι ότι παρά τις μεταπτώσεις και διορθώσεις οι ευρωπαικοί δείκτες παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλα τους, δείγμα ότι δεν απομακρύνονται οι επενδυτές από τις μετοχές. Στο ελληνικό χρηματιστήριο χθες είχαμε μία καλή συνεδρίαση με άνοδο του Γεν. Δείκτη πάνω από τις 950 μονάδες έστω και με χαμηλότερες συναλλαγές απ' ότι την προηγούμενη εβδομάδα (περίπου στα 63 εκατ. ευρώ). 

Οι τραπεζικές μετοχές μετά από μία εκτίναξη σε υψηλότερα επιπεδα , τώρα συσσωρεύουν κοντά σ' αυτά και εναλλάσονται σε ανοδικές κινήσεις ή σε ήπιες ρευστοποιήσεις.  Καλή εικόνα έχει σχηματιστεί και στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ , Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil , ΕΛΠΕ  που παρά τις όποιες διακυμάνσεις έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία ισχυρή βάση στήριξης. Προς το παρόν οι περισσότεροι επενδυτές κινουνται με επιλεκτικό trading σε μικρές λίστες μετοχών.

Ελπίδες για μελλοντική προσέγγιση των 1.000 μονάδων

Εάν στη σημερινή συνεδρίαση, υπάρξει άνοδος του Γενικού Δείκτη θα έχουμε δημιουργήσει μία ισχυρή βάση για μελλοντική άνοδο προς τις 1.000 μονάδες και για άνοδο πολλών blue chips σε υψηλά 7ετίας. Οι συνθήκες είναι ομιχλώδεις αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα που προεξοφλείται χρηματιστηριακά.  Η ελπίδα στην συγκεκριμένη συγκυρία είναι ότι η πανδημία θα εκτονωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και ότι η ανάπτυξη μακροοικονομικά και μικροοικονομικά θα είναι σημαντική στο επόμενο διάστημα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ