Νέα
  • ΓΔ: 820.37 +0.15%
  • Τζίρος: 25,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

Mέρα της ΕΚΤ σήμερα και οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θα σπεύσει να αυξήσει τα επιτόκια άμεσα ή σε βάθος χρόνου, πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα κάνει και εάν ο στόχος για πληθωρισμό στη Ευρωζώνη παραμένει το 2%.

Πάντως οι ευρωπαικές χρηματιστηριακές μετά από μερικές συνεδριάσεις έντονα ανοδικές, σήμερα ξεκίνησαν πτωτικά είτε γιατί οι επενδυτές θέλουν να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη είτε γιατί εχουν προεξοφλήσει τις εξελίξεις.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι εξελίξεις στο Ουκρανικό είναι μεν έντονες και 'μυρίζουν μπαρούτι' αλλά κάποιες δηλώσεις εκατέρωθεν αφήνουν βάσιμες ελπίδες για εξεύρεση λύσης.

Στις 952 μονάδες με οριακή υποχώρηση ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι πιθανότητες διόρθωσης ή πλαγιοκαθοδικής κίνησης είναι αυξημένες. Κατά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, βγήκαν αρκετοί πωλητές και (εν αντιθέσει με τις προηγούμενες συνεδριάσεις) περιορίστηκαν οι συναλλαγές, δείγμα μίας επενδυτικής κόπωσης.

Ο τραπεζικός κλάδος που πρωταγωνίστησε στην προηγούμενη ανάκαμψη της αγοράς ( με άνοδο Γεν. Δείκτη από τις 913 μονάδες στις 954 μονάδες) θα δοκιμάσει τις αντοχές του στα παρόντα επίπεδα και με διαφορετικές συμπεριφορές ανάμεσα στις 4 συστημικές μετοχές.

Στα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips, το ενδιαφέρον μπορεί να εστιαστεί στο αν η μετοχή του ΟΤΕ θα συντηρήσει την δυναμική του στην άνοδο ή εάν θα φέρει αντίσταση στην πτώση, εάν η μετοχή του ΟΠΑΠ καταφέρει να κρατηθεί πάνω από τα 13,2 ευρώ συνεχίζοντας την πορεία με την αυξημένη μεταβλητότητα , εάν η μετοχή της ΔΕΗ θα καταφέρει να επιστρέψει προς τα 9 ευρώ ή θα παραμείνει κάτω απ' τα επίπεδα αυτά και εάν οι μετοχές ενέργειας (Motor Oil και ΕΛΠΕ) παραμείνουν μέσα σε ένα ανοδικό κανάλια ή θα έχουμε διορθώσεις.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε χθες το τρίτο μεγάλο έργο σε διάστημα 10 ημερών αλλά παραταύτα η μετοχή υποχώρησε.

Τέλος η Jumbo είχε μία σημαντική ανάκαμψη από τα τέλη Ιανουαρίου και ίσως υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ