Νέα
  • ΓΔ: 1027.78 +0.29%
  • Τζίρος: 32,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Η διόρθωση των τραπεζών έσβησε την ανοδική κίνηση

Πηγή: Eurokinissi

Πτωτική ήταν η πρώτη ώρα των αμερικανικών συνεδριάσεων που συμπαρέσυραν καθοδικά και τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Οι κυρώσεις προς την Ρωσία, οι απελάσεις διπλωματών και η αναζωπύρωση των εχθροπραξιών δείχνουν ότι η ειρήνη στην Ουκρανία μάλλον είναι μακριά ακόμη. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν σε νέα άνοδο του πετρελαίου που με την σειρά της δημιουργεί αλυσιδωτές πληθωριστικές πιέσεις.

Εύλογες, λοιπόν, οι όποιες ρευστοποιήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους μεγαλύτερους δείκτες να κινούνται καθοδικά. Στο γεωπολιτικό σκηνικό προστίθενται και οι γαλλικές εκλογές, οι οποίες γίνονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ΕΕ.

Εντονη μεταβλητότητα στις μετοχές - Με οριακή υποχώρηση ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με την προσέγγιση και οριακή υπέρβαση των 900 μονάδων (υψηλό ημέρας στις 901 μονάδες), αλλά σταδιακά κινήθηκαν καθοδικά με τις πωλήσεις να παίρνουν σειρά έναντι των αγορών στο τέλος της συνεδρίασης.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 892,68 μονάδες με οριακή μεταβολή (-0,09%). Η αξία συναλλαγών ήταν στα 71 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 48 έκλεισαν ανοδικά και οι 57 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά (-0,19%) ενώ ο Mid Cap είχε οριακή υποχώρηση. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι δείκτες Υγείας (4,79%), Τηλεπικοινωνιών (1,05%), με τη μετοχή του ΟΤΕ να είναι η ισχυρότερη στήριξη του Γενικού Δείκτη, Τεχνολογίας (0,94%), Ταξιδιών-Αναψυχής (0,69%) και Πετρελαίου-Αερίου (0,39%).

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχε ο τραπεζικός δείκτης με (-1,44%) με τις 4 τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν, το Εμπόριο (-1,03%) και οι Πρώτες Ύλες (-0,38%). Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα έβγαζε αποτελέσματα χρήσης η ΔΕΗ. Η μετοχή της έκλεισε με μικρή άνοδο στα 7,845 ευρώ.

Η σημερινή ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Ισως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει βελτιωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές και να έχει αποκλιμακωθεί το πετρέλαιο.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, κρίνεται θετικό ότι κράτησε το χθεσινό κλείσιμο στις 892,68 μονάδες παρά την πτώση των τραπεζικών μετοχών αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για τις εξελίξεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ