Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Δυνατή συνεδρίαση για Eurobank, «απογείωση» για ΔΕΗ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime news

Μετά τη μικρή ανάκαμψη της προηγούμενης εβδομάδας, ήρθαν οι αυξήσεις επιτοκίων να επιφέρουν σημαντικές υποχωρήσεις στους αμερικανικούς δείκτες.

Βέβαια, το γεγονός ότι ο S&P 500 κινείται πέριξ των 4.400 μονάδων δεν θεωρείται ακόμη σημάδι ανησυχίας, ούτε ότι ο Dow Jones παραμένει κοντά στις 34.000 μονάδες οδηγεί σε μαζικά sell off.

Αυτό που φοβίζει τους επενδυτές είναι ότι το φάσμα του στασιμοπληθωρισμού ή (ακόμη χειρότερα) της ύφεσης είναι ορατό και παραπέμπει σε «μαύρες εποχές» της αμερικανικής οικονομίας στη δεκαετία του '70.

Κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις μέχρι την Πέμπτη. Η Παρασκευή είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Ευρωπαϊκές αγορές: Καθοδικά οι περισσότερες, με εξαίρεση τη Γαλλία

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν μοιάζει να ευχαριστούν τους επενδυτές, το πετρέλαιο πιέζει τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες και η ΕΚΤ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ταυτόχρονα.

Γίνεται; Δύσκολα θα λέγαμε, αλλά ας περιμένουμε το β' τρίμηνο να δούμε.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία και τις πολιτικές εξελίξεις, ο CAC 40 σήμερα αυξήθηκε οριακά (0,12%), στις 6.555 μονάδες, όταν οι άλλοι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχωρούσαν. Μια εικόνα ανακούφισης για τους Γάλλους και διεθνείς επενδυτές που σαφώς και προτιμούν τον Μακρόν έναντι της Λεπέν.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Το «μικρό γαλατικό χωριό»

Το «μικρό γαλατικό χωριό» στη χρηματιστηριακή Ευρώπη αποδείχθηκε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο.

Εντονη (1,24%) άνοδος στις 917,52 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, αγοραστικό ενδιαφέρον για blue chips, αλλά χαμηλοί όγκοι συναλλαγών. Σε επίπεδο δείκτη βρισκόμαστε μόλις 1% χαμηλότερα από τα επίπεδα που είχε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε και ο πόλεμος.

Χαμηλές όμως οι συναλλαγές, στα περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Ελληνικές τράπεζες: Mειώνει τιμές-στόχους η HSBC

Πριν από σχεδόν έναν μήνα η HSBC αποθέωνε τις ελληνικές τράπεζες, αλλά τώρα βλέπει ότι τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου δείχνουν προβληματάκια σε επιτοκιακά έσοδα.

Ετσι διατηρεί μεν τη σύσταση «αγοράς», αλλά μειώνει τις τιμές-στόχους. Η νέα τιμή για την Alpha Bank είναι τα 1,45 ευρώ από 1,60 ευρώ, για τη Eurobank τα 1,40 ευρώ από τα 1,45 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα τα 3,45 ευρώ από τα 3,90 ευρώ, και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 1,90 ευρώ από τα 2,10 ευρώ που ήταν η προηγούμενη τιμή-στόχος.

Πάντως, αναφέρει ότι και το 2022 θα είναι χρονιά αυξημένης κερδοφορίας για τις τράπεζες.

Εurobank

Πολύ δυνατή συνεδρίαση για τη μετοχή της Eurobank που έκλεισε με άνοδο άνω του 4%, στα 1,07 ευρώ. Εάν συνεχιστεί η ανοδική τάση, θα φτάσει σύντομα στα 1,10 ευρώ.

Ας προσέξουμε λίγο το μετοχολόγιο για πιθανές αλλαγές (αυξήσεις ή μειώσεις) θέσεων ξένων οίκων ή και βασικών μετόχων.

Σε ό,τι αφορά το α' τρίμηνο, μαθαίνουμε ότι η τράπεζα κινείται καλύτερα από το αντίστοιχο περσινό, παρά το γεγονός ότι η συγκυρία είναι χειρότερη από την περσινή.

ΔΕΗ

«Απογειώθηκε» η μετοχή της ΔΕΗ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Και άνοδος 7,37% (στα 8,45 ευρώ) και αυξημένοι όγκοι συναλλαγών.

Οι επενδυτές ποντάρουν στα επαναλαμβανόμενα κέρδη και στην αυξημένη ρευστότητα που έχει η εταιρεία αυτή την περίοδο. Ίσως και στην αλλαγή των επενδυτικών σχεδίων, λένε κάποιοι.

Πλαστικά Κρήτης: Κλειστό το εργοστάσιο στη Σαγκάη

Η εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. ενημέρωσε το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και το επενδυτικό κοινό ότι από τις 29 Μαρτίου το εργοστάσιο της θυγατρικής εταιρείας «Shanghai HiTeC Plastics» στην Κίνα παραμένει κλειστό λόγω ολικού lockdown που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα καταστεί δυνατή η επανέναρξη λειτουργίας.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, και της σημαντικής αύξησης του κόστους των πρώτων υλών, της ενέργειας και των μεταφορικών, αναμένεται μείωση της κερδοφορίας του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους για τον Όμιλο, σε σχέση με την ίδια περίοδο του περυσινού χρόνου.

Ελλάκτωρ: Αναμένεται η συνδιάσκεψη με τους αναλυτές

Μετά από μία σημαντική ανάκαμψη την προηγούμενη εβδομάδα, χθες ήρθαν οι ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών. Γεγονός είναι ότι υπάρχει μια «επενδυτική ομίχλη» στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το πρωί (πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης) της 13ης Απριλίου και η απογευματινή διαδικτυακή ενημέρωση των αναλυτών θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας.

Αλουμύλ

Υπερδιπλασιασμό κερδών σε επίπεδο ομίλου και εταιρεία εμφανίζει η ΑΛΟΥΜΥΛ. Κατά το 2021, ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων 28,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 11,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 154,9%.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων εμφανίζουν κέρδη ύψους 20,3 εκατ., έναντι κερδών 9,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 119,1%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 45,2 εκατ. έναντι 25,0 εκατ. συγκριτικά με το 2020, αυξημένα κατά 80,9%.

Σε επίπεδο εταιρείας, ο κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση 29,7% και διαμορφώθηκε στα 200,7 εκατ., έναντι 154,7 εκατ. συγκριτικά με το 2020. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 42,1 εκατ., έναντι 23,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 79,6%.

Αυτό που θέλει είναι να απεικονιστούν με αντίστοιχη χρηματιστηριακή άνοδο και αύξηση των συναλλαγών στη μετοχή της.

Noval Property: Θεαματική αύξηση κερδοφορίας

Η Noval Property ανακοινώνει ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2021 ανήλθαν σε 35,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,5 εκατ. ευρώ για το 2020. Κατά τη δεύτερη δωδεκάμηνη χρήση της (01.01.2021 – 31.12.2021), η Noval Property παρουσίασε έσοδα από μισθώματα και αποζημιώσεις μισθωμάτων 18,6 εκατ. ευρώ, έναντι 13,9 εκατ. ευρώ το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 33,8%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αναπροσαρμογής εύλογης αξίας περιουσιακών στοιχείων (adjusted EBITDA) για τη χρήση 2021 ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,2 εκατ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 33,3%. Τα ταμειακά διαθέσιμα την 31.12.2021 ανήλθαν σε 129,1 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ την 31.12.2020. Η εσωτερική λογιστική αξία της Εταιρείας την 31.12.2021 ήταν 314,9 εκατ. ευρώ ή 1,27 ευρώ ανά μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Noval Property έχει αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ποσού 0,0102 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021, αυξημένο κατά 32,5% σε σχέση με το μέρισμα για τη χρήση του 2020.

Entersoft: Προς νέα εξαγορά στη Ρουμανία;

Νέα εξαγορά εταιρείας στη Ρουμανία αναμένει η Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ για την Entersoft σε πρόσφατη ανάλυσή της.

Η Entersoft -αναφέρει η χρηματιστηριακή- παρουσίασε το 2021 αύξηση εσόδων κατά 44%, εκ των οποίων τα μισά προέρχονται από οργανική κερδοφορία.

Επίσης έχει αυξήσει σημαντικά την ταμειακή της ρευστότητα. Αναθεωρεί ανοδικά την τιμή-στόχο και εκτιμά ότι η δίκαιη αποτίμηση (fair value) είναι στα 6,8 ευρώ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.  
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ