Νέα
  • ΓΔ: 1447.31 -0.10%
  • Τζίρος: 45,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση αναζήτησης τάσης και έντονης μεταβλητότητας

Πηγή: Eurokinissi

 

Εντονη μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να αναζητεί κατευθύνσεις και ενδοσυνεδριακή τάση.

Η αρχική ανοδική κίνηση μετατράπηκε σε ήπια υποχώρηση λόγω ανακοίνωσης του διψήφιου πληθωρισμού (υψηλό 28 ετών). Η ανοδική έναρξη των αμερικανικών αγορών έφερε επιστροφή σε δυναμική άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και μαζί τους αντιστράφηκε η πορεία του ελληνικού Γενικού Δείκτη.

Η άνοδος στις διεθνείς αγορές ήταν μία φυσιολογική αντίδραση μετά την παρατεταμένη υποχώρηση των δεικτών σε Αμερική και Ευρώπη από τα ιστορικά υψηλά τους.

Χθες ουσιαστικά οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές (μεσοσταθμικά) είχαν συμπληρώσει μία υποχώρηση περίπου 18% και αρκετές αποτιμήσεις μετοχών ήταν ελκυστικές. Επίσης το «ξεφούσκωμα» των τεχνολογικών μετοχών (πάνω από 20%) στις ΗΠΑ έστρωσε το έδαφος στην εκδήλωση αγορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Αγοραστές μετά τη διόρθωση των 6 συνεδριάσεων στο ΧΑ

Κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερο επίπεδο, συνέβη και στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο Γενικός Δείκτης επιβεβαίωσε τις στηρίξεις πέριξ των 860 μονάδων και σήμερα βγήκαν αγοραστές σε αρκετά πιεσμένες μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Το τέλος της συνεδρίασης βρήκε το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 860,85 μονάδες με οριακή άνοδο 0,19%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 103 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 46 έκλεισαν ανοδικά και οι 64 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,4% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid cap) κατά -0,14%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (3,25%) λόγω αγοραστικού ενδιαφέροντος στην πιεσμένη μετοχή της Coca Cola , Προσωπικά-Οικιακά προιόντα 3,2% λόγω Jumbo, Ταξίδια- μεταφορές (1,57%), Υγείας (0,86%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Χρηματοοικονομικών (-0,83%), Κατασκευών (-0,73%), Τράπεζες (-0,23%).

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΕΤΕ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Eurobank.

H σημερινή ανοδική αντίδραση , σε μία κατ' ουσία πτωτική συνεδρίαση, του Γενικού Δείκτη και η έντονη μεταβλητότητα δείχνει μία αγορά που αναζητεί τάση είτε μέσα από την κίνηση των ξένων αγορών, είτε μέσα από την αναζήτηση θετικών ειδήσεων σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ