Νέα
  • ΓΔ: 893.09 -0.14%
  • Τζίρος: 10,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και ΟΤΕ κλειδιά στη σημερινή συνεδρίαση - Στις 876 μονάδες ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Με τις χρηματιστηριακές αγορές να εναλλάσσονται θετικά και αρνητικά, η παγκόσμια χρηματιστηριακή κοινότητα βρίσκεται σε φάση αναμονής για το μεταβατικό στάδιο. Το ζητούμενο είναι εάν θα αποφευχθεί ο στασιμοπληθωρισμός σε Αμερική και Ευρώπη και εάν η Ασία δείξει καλύτερα μεγέθη (ειδικά η Κίνα).

Η χθεσινή ημέρα ήταν μάλλον «ημέρα ανακωχής» απέναντι στις ρευστοποιήσεις μετοχών σε Αμερική και Ευρώπη , με άνοδο των δεικτών κοντά σε κρίσιμα σημεία στήριξης. Ενδεικτικά για τον Dow Jones θεωρούνται κρίσιμες οι περιοχές γύρω στις 32.000 μονάδες, τον S&P οι 4.000 μονάδες και για το γερμανικό DAX οι 14.000 μονάδες. Χθες είχαμε διακριτική και ήπια άνοδο μετοχών και δεικτών στην Ευρώπη . Οι ευρωπαικές συνεδριάσεις ξεκίνησαν πριν από λίγο με νέα μικρή ανοδική κίνηση στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ίσως αυτό προοιωνίσει και μία ανοδική συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η ανάκαμψη του Γενικού Δείκτη και η υπέρβαση των 870 μονάδων ήταν μία θετική εξέλιξη , η οποία όμως θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να έχουμε εδραίωση του Γεν. Δείκτη πάνω από τα επίπεδα αυτά. Ο επόμενος στόχος είναι οι 880 μονάδες και η επίτευξή του θα εξαρτηθεί από το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Κλειδί οι τράπεζες και ο ΟΤΕ

Για μία ακόμη συνεδρίαση ρυθμιστές είναι οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες ξεκίνησαν να ανακοινώνουν αποτελέσματα α’ τριμήνου. Χθες ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα η Eurobank και σειρά παίρνει η Alpha Bank. Ωστόσο θεωρούμε κλειδί την συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ που πρέπει να σταματήσει να διορθώνει προκειμένου , ευρύτερη η χρηματιστηριακή αγορά να σταθεροποιηθεί. Από τα υπόλοιπα blue chips, ο Μυτιληναίος βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι (παρά τις όποιες μικροδιορθώσεις) , η ΔΕΗ προσπαθεί να ξεκολλήσει από τα επίπεδα των 6 ευρώ , ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε μία μικρή διόρθωση και αναζητεί ανοδική τάση, θετικά κινούνται οι μετοχές του ομίλου Viohalco , ενώ μεταβλητότητα έχουν τα διυλιστήρια και οι λοιπες μετοχές ενέργειας, οι υποδομές και το real estate.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ