Νέα
  • ΓΔ: 828.95 -0.71%
  • Τζίρος: 17,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανω των 840 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Με διαφαινόμενη ακόμη μία θετική συνεδρίαση για τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι εάν η βραχυπρόθεσμη αυτή ανοδική κίνηση είναι εντελώς συγκυριακή που πραγματοποιήθηκε από τις χαμηλές αποτιμήσεις των μετοχών μετά την διόρθωση ή έχει βάθος και διάρκεια.

Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσουν τόσο οι Κεντρικές Τράπεζες που καλούνται να αντιμετωπίσουν και την άνοδο του πληθωρισμού και, ταυτόχρονα, την μείωση της ανάπτυξης, όσο και οι κυβερνήσεις σε ότι αφορά την αξιοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωζώνης. Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε ανοδικά για την πλειονότητα των ευρωπαικών αγορών με τον DAX να προσεγγίζει τις 13.500 μονάδες και τον CAC τις 6.000 μονάδες.

Οι απόψεις που κυριαρχούν σήμερα είναι ή ότι η κρίση και η μεταβλητότητα θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα ή ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εκμεταλλεύονται την πτωτική συγκυρία και 'να αγοράζουν στην πτώση'.

Με προοπτικές προς τα επίπεδα των 840 μονάδων ο Γεν. Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε χθες και κινήθηκε χθες προς και πάνω από τις 830 μονάδες με έμφαση στις μετοχές τεχνολογίας , στις τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ) και στην ανάκαμψη της ΔΕΗ η μετοχή της οποίας μέσα σε 3 συνεδριάσεις έχει καλύψει ανοδικά ένα μέρος των απωλειών της.

Οι τραπεζικές μετοχές που δέχθηκαν μεγάλη διόρθωση προ εβδομάδας, βρίσκονται πλέον σε καλύτερα μεν επίπεδα τιμών αλλά και με την βεβαιότητα ότι η ΕΚΤ δεν θα εγκαταλείψει τα ελληνικά ομόλογα στην τύχη τους. Οι τελευταίες συνεδριάσεις έδειξαν ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν διαφοροποιημένες συμπεριφορές και εναλλάσονται στην άνοδο.

Στα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips, ο ΟΤΕ δείχνει να συνέρχεται χρηματιστηριακά μετά την προηγούμενη διόρθωση, ο ΟΠΑΠ διατηρεί αυξημένη μεταβλητότητα παρά το γεγονός ότι έχει μπροστά του τη διανομή υψηλού μερίσματος. H Coca cola HBC έδειξε μία καλή αντίδραση μετά από τις μεγάλες απώλειες (-30%) που κατέγραψε λόγω Ουκρανίας-Ρωσίας ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα της Titan Int.

Οι μετοχές τεχνολογίας (Epsilon Net, Entersoft, Profile, Quest κά) δείχνουν αρκετά δυνατές και επανέρχονται μετά τις διορθώσεις, σε ανοδικό κανάλι παραμένουν οι πετρελαικές (EΛΠΕ, Motor Oil) παρά τις μικροδιορθώσεις που καταγράφονται για αποκόμιση κερδών ενώ σταθερό παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για υποδομές και real estate ενέργεια (Μυτιληναίο, Τερνα Ενεργειακή) και κατασκευές (ΓΕΚ, Ελλάκτωρ).

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τις μετοχές τουρισμού-μεταφορών. Ειδικά για την Ελλάδα, έχουμε μπροστά μας μία -εκτιμώμενα- θετική τουριστική περίοδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ