Νέα
  • ΓΔ: 915.99 +0.06%
  • Τζίρος: 43,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η ρελάνς της Eurobank, η «στήριξη» της ΔΕΗ και η δυναμική της Entersoft

Πηγή: Eurokinissi

Επιστροφή με μεγάλη άνοδο (πλέον του 2%) για τους τρεις μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες στις ΗΠΑ.

Μια κίνηση που απομακρύνει τον Dow Jones από τα κρίσιμα επίπεδα των 30.000 μονάδων (έκλεισε κοντά στις 30.500 μονάδες), οδηγεί τον S&P 500 προς τις 3.800 μονάδες (μόλις 4% από τις 4.000 μονάδες) και τον Nasdaq πάνω από τις 11.000 μονάδες.

Ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα διόρθωσης και οι αμερικανικές αγορές συσσωρεύουν πριν από τις επόμενες εξελίξεις.

Ευρωπαϊκές αγορές

«Εύκρατο» κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές με την τρίτη ανοδική ημέρα κατά σειρά και τους δείκτες να καλύπτουν μέρος των προηγούμενων απωλειών.

Οι απώλειες του Eurostoxx 50 (περιλαμβάνει τα 50 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά blue chips) τον τελευταίο μήνα που καταγράφηκε η σημαντική διόρθωση ήταν περίπου 4,5% και περίπου 9% από τα υψηλά που είχε στις αρχές Ιουνίου.

Αντίστοιχες κινήσεις έχουν και οι υπόλοιποι δείκτες των χρηματιστηρίων της ΕΕ.

EKT: Αύξηση επιτοκίων

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι τον Ιούλιο θα αποφασιστεί αύξηση επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας. Τον Σεπτέμβριο θα αποφασιστεί νέα αύξηση, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί από τις νέες τριμηνιαίες προβλέψεις της ΕΚΤ.

Στη συνέχεια, οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν, βάσει των σημερινών δεδομένων.

Ελληνικές τράπεζες: Θα διευρυνθούν τα επιτοκιακά spreads

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν διαμορφώσει υψηλά spreads ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων προκειμένου να συντηρήσουν την (αναγκαία υψηλή) οργανική κερδοφορία τους.

Εάν προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις επιτοκίων, διευρύνοντας τα spreads και αυξάνοντας τις χορηγήσεις, η οργανική κερδοφορία τους θα είναι ακόμη υψηλότερη.

Αυτό προεξοφλεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και βλέπουμε τις τραπεζικές μετοχές να εκτοξεύονται.

Coca Cola HBC

Μέρισμα ύψους 0,71 ευρώ / μετοχή ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στη Ελβετία. Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου 2022.

Η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα θα γίνει στις 7 Ιουλίου 2022. Συνολικά η Coca Cola HBC θα πληρώσει μέρισμα ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Eurobank

H μετοχή της Eurobank είχε μείνει πίσω στο ράλι ανάκαμψης και χθες έκανε τη ρελάνς. Μεγάλη άνοδος στη μετοχή και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

H Eurobank αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα στο τέλος του α’ εξαμήνου και φιλοδοξεί να είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα μοιράσει μέρισμα το 2023, πιθανότατα χρήσης 2022.

Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι η διοίκηση δέχεται παραινέσεις από τον βασικό μέτοχό της, Fairfax, προκειμένου το μέρισμα να είναι κοντά στον μεσοσταθμικό πληθωρισμό του 2022 ώστε η μετοχή να γίνει dividend stock.

Ομως όλα θα εξαρτηθούν από την κερδοφορία του 2022 και δεν έχουμε φτάσει ούτε στη μέση του έτους.

Τράπεζα Πειραιώς

Ιδιαίτερα δραστήρια αποδεικνύονται τα επενδυτικά τμήματα της Τράπεζας Πειραιώς (διαχείρισης χαρτοφυλακίων, Asset Management, treasury).

Εκτός του ότι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παραμένει η πρώτη χρηματιστηριακή στην Ελλάδα και έχει συνεργασίες και με ξένους οίκους, η Asset Management ετοιμάζει νέα επενδυτικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου και φιλοδοξεί να διεκδικήσει και χαρτοφυλάκια οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Intrakat

H Parkwind και η Intrakat ανακοινώνουν την επίσημη συνεργασία τους για την από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ελληνικές θάλασσες. Με μεγάλη εμπειρία σε έργα υπεράκτιας ανάπτυξης και με εξειδίκευση σε έργα τοπικών υποδομών, οι δύο εταιρείες λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.

Ο Όμιλος Intrakat, έχοντας ενισχύσει το 2021 δυναμικά τη δραστηριότητά του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, διαθέτει σήμερα χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος άνω του 1 GW.

Παράλληλα, διεισδύει και στους σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανάπτυξη 9 αδειών. Eξακολουθούν να λένε κάποιοι ότι ο κ. Κούτρας θέλει να επιστρέψει στον Άκτωρα;

ΔΕΗ

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» για τη μετοχή της ΔΕΗ. Η διοίκηση είδε ότι η μετοχή βυθιζόταν επικίνδυνα και λειτούργησε αποτρεπτικά στην πτώση με αγορές πολλών ίδιων μετοχών. Ο στόχος ήταν να σταματήσει την πτώση.

Η άνοδος ήρθε και με παρέμβαση και εγχώριων και ξένων χαρτοφυλακίων που αντιλήφθηκαν την υπερβολή της πτώσης.

Entersoft

Πολύ δυναμική η μετοχή της Entersoft που φιλοδοξεί να πάρει τη σκυτάλη της ανόδου στον κλάδο της τεχνολογίας.

Μεγάλη άνοδος στη μετοχή με πάνω από 30 χιλ. τεμάχια και δημιουργία υψηλών προσδοκιών και για εξαγορές και για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού (σε άλλες εταιρείες) και αξιοποίηση των κονδυλίων του Greece 2.0.

Alpha Trust Ανδρομέδα

Πραγματοποιήθηκε στις 21/06/2022 παρουσίαση της ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Βασίλειο Κλέτσα.

Αποτελώντας τη μοναδική εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επενδυτική της στρατηγική με έμφαση κυρίως στις εταιρείες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που συχνά δεν τυγχάνουν της προσοχής που αξίζουν.

Από την ίδρυσή της, η ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. έχει καταφέρει να υπεραποδώσει έναντι του Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α. αναλαμβάνοντας παράλληλα μικρότερο κίνδυνο, αλλά και να προσφέρει με συνέπεια υψηλές μερισματικές αποδόσεις στους μετόχους της.

Οπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Βασίλειος Κλέτσας, η Εταιρεία αποσκοπεί να συνεχίσει στο μέλλον τη μερισματική πολιτική της, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί η εμπορευσιμότητα της μετοχής και να μειωθεί το discount έναντι της εσωτερικής αξίας της.

Καραμολέγκος

Ολοκληρώθηκε το squeeze out της Καραμολέγκος, καθώς αποκτήθηκε και το 100% των μετοχών.

Ιntracom

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) έλαβε μέρος στη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «EUROSATORY 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μεταξύ 13-17 Ιουνίου 2022 και στην οποία συμμετείχαν 1800 εκθέτες από 62 χώρες.

Τα εκτιθέμενα προϊόντα και λύσεις της IDE προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον από τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, του Ομάν, της Σαουδικής Αραβίας και της Σλοβενίας.

Χρηματιστηριακά η μετοχή δείχνει ότι βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι.

Πλαστικά Κρήτης

Θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου η εταιρεία και γενικότερα τα μεγέθη της τόσο στο α’ τρίμηνο όσο και πιθανότατα (σύμφωνα με πληροφορίες) στο β’ τρίμηνο 2022 είναι ικανοποιητικά.

Γενικότερα, οι μέτοχοι θέλουν να αυξήσουν την εμπορευσιμότητα της μετοχής προκειμένου να γίνει ελκυστικότερη σε εγχώριους επενδυτές και σε ξένα χαρτοφυλάκια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Με τρία χρυσά βραβεία διακρίθηκε η ElvalHalcor στα «Made in Greece Awards 2022», λαμβάνοντας το Gold Award Βιομηχανικής Αριστείας, το Gold Award Εξαγωγικής Αριστείας Non Food και το Gold Award Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων του θεσμού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και φορέων της  βιομηχανίας και της οικονομίας.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ