Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κοντά στις 840 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Προς τις παρυφές των 840 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ενισχυμένος από την παράλληλη ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών δεικτών. Χθες βράδυ οι αμερικανικοί δείκτες είχαν μία θετική συνεδρίαση λόγω κάποιων μακροοικονομικών δεδομένων και της αποφασιστικότητας της FED για μείωση του πληθωρισμού. Στην Ευρώπη όμως οι εξελίξεις είναι μάλλον πιο πιεστικές με την Γερμανία να έχει σοβαρά ενεργειακά προβλήματα , την Γαλλία να βρίσκεται εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας και να υπάρχει ένας γενικότερος φόβος για την μελλοντική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Τράπεζες και μη χρηματοοικονομικά Blue chips

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η έναρξη της συνεδρίασης δείχνει ότι έχουμε ήπια άνοδο στον τραπεζικό δείκτη ο οποίος θα καθορίσει και σήμερα την πορεία της συνεδρίασης και αγοραστικό ενδιαφέρον σε μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο ΟΤΕ. Γενικότερα, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εστιαστεί κυρίως σε μετοχές που δείχνουν ότι βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα ενώ έχουν προοπτικές ανόδου (πχ ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola HBC, Τιταν Int) , σε μετοχές που μπαίνουν στην διαδικασία διανομής μερισμάτων και επιστροφής κεφαλαίων (Mυτιληναίος, ΟΠΑΠ) καθως και σε μετοχές με αναπτυξιακές προοπτικές ή βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων (ενέργεια, τουρισμός, μεταφορές)

Τεχνικά, η συνεδρίαση θα δοκιμάσει σε περίπτωση ανόδου την υπέρβαση των 840 μονάδων ενώ σε περίπτωση υποχώρησης η στήριξη και πάλι θα είναι στις 825 μονάδες. Οι χαμηλές συναλλαγές και η ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται να είναι και πάλι μέσα στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Aνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα

Οι μετοχές των εταιριών κοινής ωφελείας και υγείας βοήθησαν να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές από τα χαμηλά επίπεδα του 2022 σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλέστερες επιλογές εν μέσω ανησυχιών ότι οι πιο σφιχτές νομισματικές πολιτικές και το άλμα του πληθωρισμού θα προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση.

Στο τέλος μιας εβδομάδας με διακυμάνσεις, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε νωρίτερα σήμερα κατά 0,6% και οδεύει προς μικρή άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας διαδικτυακών πωλήσεων ενδυμάτων Zalando κατέγραψε βουτιά 16,8% σε χαμηλό τριών και πλέον ετών αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το 2022.

 

https://www.imerisia.gr/agores/hrimatistirio/46419_kagkelarios-i-dynamiki-anodos-tis-dei-kai-gyrisma-ton-trapezon

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ