Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Τι δείχνει η πτώση των τραπεζών - Δύο σημαντικές συμβάσεις για ΕΚΤΕΡ

Πηγή: Eurokinissi

Εντονη άνοδο κατέγραψαν οι 3 μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ και ψάχναμε να βρούμε πού οφειλόταν. Τελικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, είναι δηλώσεις του επικεφαλής της FED στο Saint Louis (ο γνωστός κος Bullard) ο οποίος υπεραμύνθηκε της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ , θεωρώντας ότι δεν θα μπει σε ύφεση και ότι τελικά ίσως οι αυξήσεις επιτοκίων να μη χρειαστεί να είναι τόσο μεγάλες. O Dow Jones κινείται καθαρά πάνω από τις 31.000 μονάδες που δείχνει πόσο ισχυρή είναι η στήριξη στις 30.000 μονάδες. Αν επιτύχει και η υπέρβαση των 4.000 μονάδων για τον S&P 500, θα έχουμε ξεκάθαρο relief rally.

ΥΓ.: Καλά «ναρκοθετημένες» έχει αφήσει τις ΗΠΑ ο κ. Τραμπ σε όλους τους τομείς. Σκάει η μία νάρκη μετά την άλλη… Κάτι δικά μου λέω.

Eυρωπαϊκές αγορές

Ξάφνιασαν και τους πλέον αισιόδοξους οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών δεικτών στο τέλος της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Συντονίστηκαν με τις αμερικανικές αγορές και είδαμε κάτι 3άρια ανόδους (3% εννοούμε) σε μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (Γαλλία, Ολλανδία) και στον Eurostoxx 50 που δεν τα περιμέναμε. Πολύ ισχυρός φάνηκε και ο DAX και επιβεβαίωσε το χθεσινό ερωτηματικό της στήλης σχετικά με την «προσωρινή» υποχώρηση. Επέστρεψε μία μέρα μετά πάνω από τις 13.100 μονάδες. Μήπως και εδώ περιμένουν καλύτερη ανάπτυξη και πτώση πληθωρισμού ή μήπως θα έχουμε γεωπολιτικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Ουκρανικό;

Ελληνικό χρηματιστήριο

Ενώ οι ξένες αγορές πετούσαν, το ελληνικό χρηματιστήριο σερνόταν. Διακύμανση Γενικού Δείκτη μέσα σε 5 μονάδες και τελικά κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας στις 834 μονάδες, με οριακή υποχώρηση. Οι ελπίδες ανόδου μετατίθενται για τη Δευτέρα. Θετικό ότι παραμένει κοντά στις 840 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και δημιουργεί πιθανότητες επιστροφής στις 850 μέχρι το τέλος του μήνα. Οι 820 μονάδες παραμένουν ισχυρή στήριξη.

Τράπεζες: Προσαρμόζονται οι αποτιμήσεις περιμένοντας τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο)

Οι ξένοι οίκοι διατηρούν τις θετικές εκτιμήσεις τους αλλά σε επίπεδο διακράτησης (hold) περισσότερο και λιγότερο αγοράς (buy). H χθεσινή πτώση ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ο κλάδος μετά το προηγούμενο ράλι (προ διμήνου περίπου) βρίσκεται σε φάση έντονης διόρθωσης και με αποτιμήσεις σε μετοχές που παραπέμπουν πίσω στο 2020 ή αρχές 2021. Ουσιαστικά γίνεται η συσσώρευση εν μέσω δύσκολων καταστάσεων (πληθωρισμός, ομόλογα κ.λπ.) και αυτά προεξοφλούνται στις τιμές τους. Τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου (θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου) θα δώσουν νέα τάση. Μέχρι τότε «όσοι πιστοί προσέλθετε».

Μυτιληναίος

«Έκοψε» χθες το δικαίωμα στο μέρισμα ο όμιλος Μυτιληναίος. H μετοχή υποχώρησε περίπου όσο ήταν το μέρισμα, δηλαδή 0,42 ευρώ. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου. Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα συνεχιστεί με νέα έργα στο β’ εξάμηνο, μας είπαν από τη χρηματιστηριακή αγορά. Επενδύσεις προσαρμοσμένες και στις νέες συνθήκες.

EΚΤΕΡ

Η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. υπέγραψε δύο σημαντικές συμβάσεις:

α. Mε την ανώνυμη εταιρεία «Blue Iris Επενδύσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» συνολικής αξίας 3.789.582 ευρώ, με αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών υποδομής στο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης που υλοποιεί η ως άνω εταιρεία στη Μύκονο. Οι εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την 27.01.2023.

β. Σύμβαση έργου με την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό - Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά» συνολικής αξίας 15.800.000 ευρώ με σκοπό την ανέγερση νέου κτιρίου μετεγκατάστασης συλλόγων ΑμεΑ και των συνοδών αυτού έργων. Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τις 30.06.2023.

Μαθαίνουμε ότι βρίσκεται και σε διεκδίκηση σημαντικών έργων που σχετίζονται με αθλητικές εγκαταστάσεις και με επαγγελματικούς χώρους (γραφεία και εμπορικά κέντρα).

Τράπεζα Πειραιώς

Προχωρά σε τακτική γενική συνέλευση την 22α Ιουλίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00. Περιμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις από τη διοίκηση σχετικά με την τράπεζα και τις διεθνείς εξελίξεις καθώς και τους στόχους για την επόμενη 2ετία.

Intralot

Η 30ή Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Intralot με το δικαίωμα προτίμησης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Από την επομένη, 1η Ιουλίου, η μετοχή θα τελεί υπό διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα και θα γίνει η προσαρμογή της τιμής.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων ορίστηκε η 4η Ιουλίου, ενώ στις 6 Ιουλίου θα ξεκινήσει η περίοδος άσκησης και διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουλίου.

Οι μετοχές που θα προκύψουν από την ΑΜΚ προγραμματίζεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση την 1η Αυγούστου.

Βογιατζόγλου Systems

H Γ.Σ. των μετόχων ενέκρινε ομόφωνα αφενός μεν τη διεύρυνση, επέκταση και συμπλήρωση του σκοπού της εταιρείας, προκειμένου να περιλαμβάνει εφεξής και δραστηριότητες σχετικές με την αγορά προς μεταπώληση και την με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο (φυσικό ή ηλεκτρονικό) εμπορία χρωμάτων, βερνικιών, σιλικονών, μονωτικών υλικών, απολυμαντικών, ηλεκτρικών εργαλείων, εργαλείων χειρός και κήπου, ρομποτικών συστημάτων, υλικών σήμανσης και πινακίδων για επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους κ.λπ., αφετέρου την τροποποίηση του σχετικού άρθρου 4 του Καταστατικού της Εταιρείας. Η εταιρεία έχει ήδη συνεργασία με την Benjamin Moore, γνωστό πολυεθνικό κολοσσό στα χρώματα. Επίσης εγκρίθηκε και η διανομή μερίσματος ύψους 0,19 ευρώ / μετοχή.

Dimand

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άναψε το πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της Dimand Real Estate στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων θα διαθέσει 6.538.100 νέες κοινές μετοχές, μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης. Συνολικά στο επενδυτικό κοινό θα διατεθεί το 35% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στόχος είναι η άντληση τουλάχιστον 90- 100 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η Dimand αυτή την περίοδο. H έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς θα είναι στις 29 Ιουνίου και η λήξη την 1η Ιουλίου.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ