Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Στο βαθύ «κόκκινο» τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Πηγή: Eurokinissi

Eντονα πτωτικά κινούνται κατά την έναρξη των συνεδριάσεων οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Οι πέντε μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του -1,5%. Ήπια υποχώρηση και για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προς τις 818 μονάδες

Οι λόγοι της πτώσης είναι η συνέχιση της διόρθωσης για αποκόμιση κερδών λόγω τελευταίας ημέρας του μήνα (και του α' εξαμήνου) που παραδοσιακά έχει διορθωτικές κινήσεις και οι φόβοι για χαμηλή ανάπτυξη τόσο στο β' τρίμηνο μεμονωμένα όσο και ενδεχομένως σ' ολόκληρο το β' εξάμηνο 2022.

Οι δύο μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί δείκτες (Γερμανίας, Γαλλίας) έχουν χάσει τις στηρίξεις τους με τον DAX να βρίσκεται στην αρχή της συνεδρίασης στις 12.680 μονάδες (-2,5%) και τον CAC στις 5.800 μονάδες (-2,3%).

Ηπια υποχώρηση του Γεν. Δείκτη προς τις 818 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο στόχος είναι να καταφέρει ο Γενικός Δείκτης σε περίπτωση πτώσης να παραμείνει μέσα στο διάστημα των 800-820 μονάδων. Μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, από την στιγμή που τα περισσότερα ελληνικά blue chips (τραπεζικά και μη τραπεζικά) είναι εξαιρετικά ευάλωτα στις ρευστοποιήσεις καθώς δεν υπάρχει, λόγω χαμηλής ζήτησης, κάποια σημαντική στήριξη και απορρόφηση των πωλήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε την συνεδρίαση στις 818,8 μονάδες, με οριακή υποχώρηση 0,37% αλλά απ' ότι φαίνεται η συνεδρίαση θα έχει και πάλι μεγάλη μεταβλητότητα και ίσως δούμε τον Γεν. Δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν απωλέσει τις υπεραξίες από το προηγούμενο ράλι ενώ τα μη χρηματοοικονομικά blue chips έχουν αυξημένη μεταβλητότητα και ενδοσυνεδριακές αλλαγές τάσεων. Περιμένουμε στηρίξεις από τον ΟΤΕ που έχει δείξει αντοχή, τις πετρελαικές (αν και η υποχωρηση του πετρελαίου ίσως δεν τις ευνοεί συγκυριακά), τις εταιρείες real estate, υποδομών και τις εταιρείες ταξιδίων-μεταφορών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ