Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΧΑ: Στις 785 μονάδες ο Γενικός Δείκτης αλλά με χαμηλές συναλλαγές

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά ξεκίνησαν και σήμερα οι ευρωπαικές αγορές αναμένοντας και κάποιες δηλώσεις από την ΕΚΤ σχετικά με τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη. Η διόρθωση που είχε προηγηθεί μέχρι και την Τρίτη δημιούργησε κάποιες υπερβολές τις οποίες φαίνεται ότι οι επενδυτές στις ευρωπαικές μετοχές προσπαθούν να εκμεταλλευτουν.

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα τα μεγαλύτερα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τον γερμανικό DAX να κινείται προς τις 12.750 μονάδες, τον γαλλικό CAC προς τις 6.000 μονάδες ενώ ακόμη και -στην γεμάτη πολιτικά και οικονομικά προβλήματα -Βρετανία ο FTSE 100 κινείται προς τις 7.200 μονάδες.

Γενικότερα οι διεθνείς χρηματιστηριακες αγορές βιώνουν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις μία ελεγχόμενη άνοδο μετά τις βίαιες ρευστοποιήσεις. Η σταδιακή αυτή συσσώρευση των αποτιμήσεων δείχνει ότι έχουν αρχίσει να προεξοφλούν τις αρνητικές εξελίξεις , παρούσες και μελλοντικές. Πριν από λίγα λεπτά στο CNBC , στέλεχος της Goldman Sachs δήλωνε ότι η εκτίμησή του για την ανάπτυξη στο 2ο τρίμηνο στην Ευρώπη είναι 0,2%.

Ακολουθεί ανοδικά τις ευρωπαικές αγορές το ελληνικό χρηματιστήριο

Στα επίπεδα των 785 μονάδων κινείται ο Γεν. Δείκτης από την αρχή της συνεδρίασης με ήπια ανοδική κίνηση της τάξης του 0,8%. Από τις μετοχές που συναλλάσσονται οι 63 κινούνται ανοδικά και οι 24 πτωτικά .

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,99%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) αυξήθηκε 1,2%. Στους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (3,8%), Υγείας 3,62%, Τράπεζες (2%), Πρώτες Ύλες (1,76%), Ταξίδια-Αναψυχή (1,62%).

Η ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών βοηθά στο να διατηρείται η ανοδική κίνηση από την αρχή της συνεδρίασης. Ανοδικά από τα blue chips κινούνται οι Eurobank, Alpha,ΕΤΕ , ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ , Jumbo , EΛΠΕ, Cenergy.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ