Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδικά ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στις 805 μονάδες - Ηπια πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Eurokinissi

Ήπια πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τη σημερινή συνεδρίαση με τα προβλήματα του υψηλού πληθωρισμού και της χαμηλής ανάπτυξης να διαιωνίζονται ή και να επιδεινώνονται. Στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο γερμανικός DAX κινείται οριακά ανοδικά κόντρα στην πτωτική τάση ενώ και ο ολλανδικός δείκτης AEX ακολουθεί με μικρή άνοδο.

Οι λοιποί χρηματιστηριακοί δείκτες είναι πτωτικοί. Η υποτίμηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου στο 1/1 (και ενδεχομένως και χαμηλότερα) είναι ενδεικτική της άσχημης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Ευρωζώνη.

Σε άσχημη οικονομική και πολιτική κατάσταση βρίσκεται και Βρετανία αλλά ο ρυθμός ανάπτυξής της τον Ιούνιο ήταν καλύτερος από τις προσδοκίες των αναλυτών γι' αυτό και το βρετανικό χρηματιστήριο κινείται καλύτερα σχετικά με τα ευρωπαικά και σήμερα ξεκίνησε με οριακή άνοδο.

Έναρξη με άνοδο, στις 805-808 μονάδες ο Γ. Δ. στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο η χθεσινή ημέρα ήταν θετική γιατί ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να υπερβεί , παρά την μεταβλητότητα και τις χαμηλές συναλλαγές, τις 800 μονάδες. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Γ. Δ. να καταγράφει μικρή άνοδο (0,25%) προς τις 805 μονάδες στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και κατευθύνεται περαιτέρω ανοδικά (προς τις 808 μονάδες). Και πάλι αναμένεται η μεταβλητότητα να είναι μεγάλη αλλά το 'στοίχημα' για τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας είναι να φτάσει ο Γ.Δ κοντά στις 820 μονάδες. Δύσκολο μεν αλλά όχι ανέφικτο.

Οι τραπεζικές μετοχές χθες είχαν μία θετική κίνηση (πλην Πειραιώς) ενώ ιδιαίτερη ώθηση έδωσε η ανάκαμψη της μετοχής της ΔΕΗ πάνω από τα 5 ευρώ. Καλή εικόνα είχαν και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ να κλείνουν θετικά , την Jumbo να συνεχίζει την έντονη ανοδική κίνηση, ενώ σε ανοδικό κανάλι και με έντονη επιχειρηματικότητα βρίσκονται οι τεχνολογικές μετοχές , οι μετοχές real estate και οι υποδομές (ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ κά). Κατά τα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, οι τράπεζες καταγράφουν μία καλή εικόνα (ο κλαδικός δεικτης αυξάνεται πάνω από 0,8%), τα τρόφιμα ποτά ενισχύονται λόγω Coca Cola HBC, ταξίδια-μεταφορικές αυξάνονται 0,75% και οι πετρελαιακές (0,43%) λόγω Motor Oil.

https://www.imerisia.gr/agores/48125_kagkelarios-i-antohi-tis-dei-kai-prasino-omologo-tis-lamda-development

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ