Νέα
  • ΓΔ: 1275.84 +0.18%
  • Τζίρος: 42,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πέριξ των 829 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στην αρχή της συνεδρίασης

Ηπια πτωτικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεασμένες από τη τάση συσσώρευσης τους μετά την αύξηση 0,5% των επιτοκίων από την EKT. Για σήμερα αναμένονται κινήσεις στις χρηματιστηριακές αγορές βάσει εταιρικών αποτελεσμάτων και ανακοινώσεων της FED στην Αμερική.

Ωστόσο οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες δείχνουν ότι έχουν προεξοφλήσει εν μέρει την επόμενη φάση στην ανάπτυξη στην Ευρωζώνη που, ειδικά στο δ’ τρίμηνο, θα έχει αρκετές παγίδες και προβλήματα. Σε ότι αφορά τα μακροοικονομικά μεγέθη, το χρέος στα κράτη του Νότου της Ε.Ε. (ειδικά σε Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία) φαίνεται ότι έχει εκτοξευτεί και θα αποτελέσει το επόμενο μεγάλο πρόβλημα. Ταυτόχρονα, η Ιταλία έχει και έντονα πολιτικά προβλήματα. Κατά την έναρξη της εβδομάδας, ο DAX υποχωρεί προς τις 13.150 μονάδες, ο CAC προς τις 6.180 μονάδες , ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 υποχωρεί στις 3.580 μονάδες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθεροποιητικά πέριξ των 829 μονάδων με μικρές κινήσεις στα blue chips στην αρχή της συνεδρίασης. Στα πρώτα λεπτά ο δείκτης FTSE Large Cap υποχωρούσε 0,19%. Οι μετοχές που κινούνται ανοδικά είναι κυρίως ο ΟΤΕ, η Μυτιληναίος, η Aegean , η Autohellas και από τράπεζες η ΕΤΕ.

https://www.imerisia.gr/agores/48945_anaptyxi-i-hamilos-plithorismos-d-trimino-ta-limit-kai-ta-limit-down

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ