Νέα
  • ΓΔ: 1027.18 +0.24%
  • Τζίρος: 29,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Με τραπεζική ώθηση ξεπέρασε τις 850 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινείται σε ιστορικά υψηλά και οι μεγάλες οικονομίες κινδυνεύουν με είσοδο σε ύφεση, αλλά τα διεθνή χρηματιστήρια κάνουν ράλι, βασιζόμενα κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα και στις ελπίδες ότι η ύφεση δεν θα έρθει.

Με αυτή την αντιφατική εικόνα κινήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές, κλείνοντας μία κερδοφόρα εβδομάδα.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται πλέον στις 13.500 μονάδες, ο γαλλικός CAC πάνω από τις 6.500 μοναδες και ο ιταλικός MIB αυξάνονταν πάνω από 2%, κινούμενος προς τις 22.500 μονάδες.

Στην Αμερική, ο S&P 500 έχει ξεπεράσει τις 4.100 μονάδες και ο Nasdaq τις 12.317 μονάδες. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου προς το 2,6%.

Στοιχεία που δείχνουν ότι ίσως οι φόβοι των επενδυτικών οίκων για είσοδο της Αμερικής σε ύφεση είναι υπερβολικοί. Εξάλλου, τόσο η FED (Powell) όσο και το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ (Yellen) υποστηρίζουν ότι η ύφεση στις ΗΠΑ είναι μακριά ακόμη.

Επιστροφή στα επίπεδα των 850 μονάδων

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την ανοδική του κίνηση προς τις 850 μονάδες, όπως ανάμεναν αρκετοί αναλυτές για το τέλος του μήνα. Η άνοδος και σήμερα βασίστηκε κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, αλλά και στα περισσότερα δεικτοβαρή blue chips.

H εβδομάδα έκλεισε με άνοδο της τάξης του 2,5% περίπου. Κατά την σημερινή συνεδρίαση, οι ελληνικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ακολούθησαν τις ανοδικές διεθνείς τάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 851,05 μονάδες με άνοδο 1,37%.

Η αξία συναλλαγών ήταν σχετικά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και διαμορφώθηκε στα 51,5 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 65 έκλεισαν ανοδικά και οι 40 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE large Cap αυξήθηκε κατά 1,36% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) κατά 0,19%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Πετρελαίου-Αερίου (3,10%), τα Τρόφιμα-Ποτά (1,9%), τα Προσωπικά-Οικιακά Προιόντα (1,81%) και οι Τράπεζες (1,39%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι Υγείας (-1,94%), Εμπορίου (-1,75%), Ταξίδια-Αναψυχή (-0,81%).

Ο Ιούλιος κλείνει με τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ορόσημο των 850 μονάδων και εάν συνεχιστεί η διεθνής άνοδος μέσα στον Αύγουστο, βάζει υποθήκη για περαιτέρω άνοδο προς τις 880-890 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ