Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πέριξ των 870 μονάδων συσσωρεύει ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Ανοδικά ξεκίνησαν, και σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχυμένες από τα εταιρικά κέρδη και από τις προσδοκίες για στοιχεία απασχόλησης σε Αμερική. Η Ευρώπη βιώνει ένα -περίεργο κατά πολλούς- bear market rally που όμως δεν είναι τελικά και τόσο παράλογο. Οι ευρωπαικές επιχειρήσεις έδειξαν ανθεκτικότητα κατά το β' τρίμηνο απέναντι στις επιθέσεις του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους. Τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν λυθεί αλλά ενδεχομένως να επιδεινωθούν στο δ' τρίμηνο 2022, ωστόσο οι αγορές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων θα λειτουργήσει προς όφελος των επενδυτών μετοχών.

Μάλιστα η υποχώρηση του πετρελαίου χθες (το αμερικάνικο WTI μάλιστα, κινείται στα επίπεδα των 90 δολαρίων /βαρέλι ή και χαμηλότερα προς τα 89,2 ενώ το Brent βρίσκεται στα 94 δολάρια το βαρέλι) θα βοηθήσει τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να ελέγξουν κάπως την ξέφρενη άνοδο του κόστους παραγωγής.

Πέριξ των 870 μονάδων ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης τη συνεδρίαση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, το τραπεζικό μίνι ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων συμπαρέσυρε και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips προς υψηλότερα επίπεδα και τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 870 μονάδων. Το σημαντικότερο είναι ότι αναζωπυρώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς οι όγκοι συναλλαγών είναι σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με προηγούμενα διαστήματα.

Η εκτίμηση των χρηματιστών για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, είναι ότι η αγορά θα κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαικές και ότι ο Γενικός Δείκτης θα συσσωρεύσει ανάμεσα στις 865-875 μονάδες. Η μεταβλητότητα είναι αυξημένη και οι επενδυτές επιλέγουν εναλλακτικά ανάμεσα σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης βάσει πολλαπλών κριτηρίων (ανάπτυξη, επιχειρηματικές κινήσεις, ταμειακή ρευστότητα , μερισματικές αποδόσεις κλπ).

Οι τραπεζικές μετοχές μετά το πρόσφατο ράλι, αναμένεται να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους και να συσσωρεύσουν λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω από τα παρόντα επίπεδα τους. Τα αποτελέσματα α' εξαμήνου έδειξαν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντοχές στην πρώτη φάση της κρίσης.

Καλή τεχνική εικόνα έχει ο ΟΤΕ (με εναλλαγές ανόδου και πτώσης) ενώ καθαρά ανοδικά κινήθηκε το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΗ που παρά τη χθεσινή διόρθωση δείχνει ότι μπορεί να συνεχίσει ανοδικά. Ο ΟΠΑΠ πλήρωσε την επιστροφή κεφαλαίου και την επόμενη εβδομάδα το μέρισμα και ταυτόχρονα η μετοχή κάλυψε μεγάλο μέρος από τις απώλειες της. Η μετοχή της Μυτιληναίος κινείται πέριξ των 15 ευρώ, ενώ σε θετικό momentum λόγω συγκυρίας παραμένουν Jumbo , Coca Cola HBC και Titan Int. Oι κλάδοι ενέργειας, υποδομών και real estate παραμένουν στο επίκεντρο της επιχειρηματικότητας.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα