Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Αντιδρά με επιστροφή προς τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση παίρνοντας σήμα από κάποιες χθεσινές ενδείξεις στο τέλος των αμερικανικών συνεδριάσεων και αναμένοντας στοιχεία για την απασχόληση και μισθολογικό κόστος (payrolls) από τις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι οι περισσότερες ευρωπαικές αγορές συμπλήρωσαν περίπου μία εβδομάδα διόρθωσης βοηθά στο να εκδηλωθούν αγοραστικές κινήσεις σε υπερπουλημένες μετοχές. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε χθες κάτω από τις 850 μονάδες , κυρίως λόγω έλλειψης ζήτησης που θα απορροφούσε την προσφορά.

Αντιδρά με επιστροφή προς τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί και το ελληνικό χρηματιστήριο στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,8% και επιστρέφει προς τις 850 μονάδες.

Οι δεικτοβαρείς μετοχές εμφανίζουν διαφοροποιημένες τάσεις ανάμεσά τους γεγονός που αντανακλά και στην συγκρατημένη υποχώρηση του Γ.Δ που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Οι τραπεζικές μετοχές μετά την πρόσφατη διορθωτική κίνηση αναμένεται να δείξουν κάποια αντίδραση , αν όχι και οι 4 συστημικές τουλάχιστον κάποιες εξ’ αυτών. Η αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ μετά από την διόρθωσή του θα έχει μεγάλη σημασία για το κλείσιμο της εβδομάδας. Αντέδρασε χθες η μετοχή του ΟΠΑΠ κρατώντας τα 13 ευρώ και μένοντας περίπου στα επίπεδα που έγινε η επαναγορά μετοχών από τα μερίσματα. Πιέζεται η Jumbo που κάποια στιγμή θα αντιδράσει όπως και η ΔΕΗ που προσέγγισε χθες τα χαμηλά διμήνου. Καλή εικόνα έχουν οι μετοχές τουρισμού και μεταφορών (λόγω και της πορείας του τουρισμού), η Coca Cola HBC που έχει διαφοροποιηθεί και ισορροπεί σε υψηλότερα επίπεδα, η Ελλάκτωρ που ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα και δείχνει ότι έχει εισέλθει σε ανοδικό κανάλι, ενώ πολύ καλή εικόνα έχει και η μετοχή της Μυτιληναίος παρά τις μικροδιορθώσεις.

Γενικότερα, η διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι ελεγχόμενη και εάν καταφέρει ο Γενικός Δείκτης να παραμείνει πάνω από τις 850 μονάδες μπορεί να ελπίζει σε μία καλύτερη αντίδραση , εάν οι συνθήκες στο εξωτερικό βελτιωθούν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ