Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 826 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά ξεκινούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή αποφάσεων από την ΕΚΤ. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν αύξηση επιτοκίων 0,75%. Οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν ξεκάθαρα ανοδικές τάσεις ενώ ανοδικά είναι και τα αμερικανικά futures (προθεσμιακά συμβόλαια) γεγονός που δείχνει ότι περιμένουμε νέα ανοδική αντίδραση και από την Αμερική. Οι κλάδοι που ξεκινούν ανοδικά σήμερα είναι κυρίως οι ευρωπαϊκές τράπεζες που ευνοούνται από την νέα αύξηση επιτοκίων.

Να θυμίσουμε ότι το κλείσιμο των αμερικανικών αγορών χθες βράδυ (ώρα Ελλάδος) βρήκε τόσο τον Dow Jones να αυξάνεται πάνω από 400 μονάδες ενώ άνοδο πάνω από 2% είχε και ο Nasdaq με αντίδραση τεχνολογικών μετοχών.

Στις 826 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η πτώση χθες ήταν έντονη αλλά τουλάχιστον λειτούργησε η στήριξη των 820 μονάδων. Σε περίπτωση που η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ακολουθήσει τις ευρωπαικές τάσεις, εκτιμάται ότι θα δούμε κίνηση προς τις 830 μονάδες (ή άνω) για τον Γενικό Δείκτη με αντίδραση κυρίως των τραπεζικών μετοχών που έχουν πιεστεί ιδιαίτερα.

Τα μη χρηματοοικονομικά blue chips έδειξαν χθες ότι μπορούν να αντιδράσουν ενώ χθες είδαμε ότι εισηγμένες με καλά αποτελέσματα 6μηνου πέρασαν απαρατήρητες ενώ και οι ρυθμοί ανάπτυξης β’ τριμήνου που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ ‘κάηκαν’ μέσα στην πτώση. Για την σημερινή συνεδρίαση, εκτός από τις τραπεζικές μετοχές περιμένουμε αντίδραση από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Jumbo , τις δύο πετρελαιακές (ΜΟΗ, ΕΛΠΕ) που επηρεάστηκαν από την πτώση της τιμής πετρελαίου, τις εταιρείες υποδομών και τις εταιρείες Real Estate που παραμένουν στο επενδυτικό προσκήνιο εδώ και μήνες.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε την συνεδρίαση στις 825,9 μονάδες με μικρή άνοδο 0,42% και δείχνει ανοδικές τάσεις για την συνέχεια της συνεδρίασης εκτός εάν βγουν στοιχεία ή μεγάλοι πωλητές σε δεικτοβαρείς μετοχές.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ