Νέα
  • ΓΔ: 903.82 -0.02%
  • Τζίρος: 61,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με τον θετικότερο τρόπο για τις διεθνείς αγορές αλλά και για το ελληνικό χρηματιστήριο. Το μεγαλύτερο μέρος των εβδομαδιαίων απωλειών απορροφήθηκαν στις συνεδριάσεις της Παρασκευής, αφήνοντας μία θετική παρακαταθήκη για την νέα εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.

Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής ανόδου συνέχεια

Ήδη οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες ξεκίνησαν ανοδικά δημιουργώντας προσδοκίες κίνησης προς τα υψηλά του τελευταίου διμήνου. Ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται πάνω από τις 13.150 μονάδες μετά από κάποιες αναλαμπές στο θέμα της ενέργεια. Ο γαλλικός CAC 40 κινείται πάνω από τις 6.200 μονάδες στην αρχή της συνεδρίασης του, ο ιταλικός MIB επιστρέφει πάνω από τις 22.250 μονάδες. Οι προθέσεις των κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με στοιχεία που δείχνουν σταθεροποίηση των πληθωριστικών πιέσεων τον Αύγουστο σε διεθνές επίπεδο είναι οι βασικοί λόγοι ανόδου των αγορών. Επίσης κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία επιτρέπουν ελπίδες για την εκτόνωση του γεωπολιτικού κινδύνου.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Υπό το πρίσμα της ΔΕΘ οι οικονομικές εξελίξεις

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν εξαιρετικά δυναμική με τον Γενικό Δείκτη να τροφοδοτείται από την άνοδο των τραπεζικών blue chips και ορισμένων μη χρηματοοικονομικών blue chips. Η άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων έγινε και με αυξημένο όγκο συναλλαγών γεγονός που άφησε θετικά συναισθήματα για την νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα.

Ο πήχης έχει ανέβει ξανά και ο στόχος είναι πλέον η επιστροφή προς και πάνω από το ορόσημο των 850 μονάδων. Εάν συνεχιστεί η τραπεζική άνοδος και η άνοδος του ΟΤΕ ,της ΔΕΗ , του ΟΠΑΠ , την Moto Oil, των ΕΛΠΕ , του Μυτιληναίου και άλλων δεικτοβαρών μετοχών μπορεί να το δούμε και στην σημερινή συνεδρίαση.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πάνω από τις 848 μονάδες με άνοδο 0,8%. Η υπέρβαση των 850 μονάδων εάν συνεχιστεί το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι θέμα χρόνου.

Επεξεργασία των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ

Τα νέα στοιχεία για την εβδομάδα που ξεκινά είναι η επεξεργασία από την χρηματιστηριακή αγορά των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ. Σήμερα έγινε η αναλυτική παρουσία των μέτρων από το Υπουργείο Οικονομικών. Αν και τα περισσότερα μέτρα είναι κοινωνικού χαρακτήρα εντούτοις υπάρχουν έμμεσα και εταιρικές προεκτάσεις (πχ σε θέματα ενέργειας, real estate κλπ) ενώ θα εξεταστούν και οι παράμετροι που αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις και οι γεωπολιτικές σχέσεις με την γειτονική χώρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ