Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Βουτιά» σε χαμηλό 37 ετών για τη βρετανική λίρα

Πηγή: ΑΠΕ

Η στερλίνα υποχώρησε σήμερα σε νέο χαμηλό 37 ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος και σε χαμηλό 19 μηνών έναντι του ευρώ, ύστερα από την ανακοίνωση ασθενέστερων των αναμενόμενων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις που ενίσχυσαν τους φόβους για τη βρετανική οικονομία.

Η λίρα σημείωσε πτώση άνω του 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1351 δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1985, ενώ πριν από λίγο κινείτο στο 1,1404 δολάριο. Το ευρώ σημείωσε άνοδο έως τις 87,71 πένες σήμερα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021. Πριν από λίγο κατέγραψε άνοδο 0,39% στις 87,45 πένες.

Η σημερινή πτώση ήλθε μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις βάσει όγκου μειώθηκαν κατά 1,6% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο – η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2021 και χειρότερη από όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ