Νέα
  • ΓΔ: 791.42 -0.88%
  • Τζίρος: 65,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Νέα συσσώρευση πέριξ των 820 μονάδων για τον Γ. Δείκτη

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

H τελευταία ημέρα της εβδομάδας θα δείξει εάν ολοκληρωθεί το κύμα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς αγορές και ίσως έχουμε ισορροπία από την επόμενη ή εάν έχουμε μπει σε ένα μακρύ δρόμο υποχώρησης που θα οδηγήσει μετοχές και δείκτες στα χαμηλά 2ετίας (δηλαδή στην περίοδο έναρξης της πανδημίας).

Οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν ήπια πτωτικά σήμερα με σημάδια αγορών σε κάποιες δεικτοβαρείς μετοχές. Τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου και οι προοπτικές ανάπτυξης είναι αυτές που δίνουν αμυδρά μηνύματα αισιοδοξίας στους επενδυτές. Στα πρώτα λεπτά των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο δείκτης
DAX υποχωρεί κατά 0,26%, ο CAC κατά -0,17%, ο Eurostoxx με 0,31% και ο MIB κατά -0,5%.

Εναρξη κοντά στις 820 μονάδες με μικρή άνοδο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις στηρίξεις των 820 μονάδων και διαμορφώθηκε χθες στις 817,61 μονάδες. Οι πιέσεις προς τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίστηκαν χθες και η επόμενη στήριξη θα διαμορφωθεί στα επίπεδα πέριξ των 800-810 μονάδων εάν βεβαίως συνεχιστεί η διόρθωση.

Ωστόσο εάν υπάρξουν αγοραστές σήμερα σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μπορεί να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη πέριξ και άνω των 820 μονάδων.

Οι εισηγμένες έχουν δείξει μία αρκετά καλή εικόνα στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου η οποία, διαφαίνεται, ότι θα συνεχιστεί και στο γ’ τρίμηνο που  ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου (Γεν. Δείκτη) εξαρτάται πλήρως από την πορεία των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών, καθώς πάνω από 60% της κεφαλαιοποίησης της ελληνικής αγοράς ανήκει σε ξένα funds.

H έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δείχνει ότι εμφανίζονται διστακτικοί αγοραστές σε blue chips και κάποιες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στα επίπεδα των 818 μονάδων (μικρή άνοδο) αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Η πορεία των τραπεζικών μετοχών, του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ , των διυλιστηρίων, του real estate και των κατασκευών θα δώσουν τον τόνο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ