Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοδικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στις 824 μονάδες ο Γεν. Δείκτης στο Χ.Α

Πηγή: Pixabay

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή διακοπή της ανοδικής κίνησης των τριών ημερών. Η ενεργειακή κρίση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά πλέον παίρνει και έντονες γεωπολιτικές διαστάσεις με την κόντρα ΗΠΑ και OPEC+ μετά την απόφαση του τελευταίου για την περικοπή της προσφοράς πετρελαίου για να αυξηθούν οι τιμές.

Οι αμερικανικές αγορές έκλεισαν ήπια πτωτικά (απορροφώντας) την πτώση που είχαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι ασιατικές αγορές είχαν μεικτές τάσεις και κινήθηκαν στους ρυθμούς των μεταβολών του κινέζικου ΑΕΠ.  Σε ό,τι αφορά την Βρετανία, η υποβάθμιση του outlook της βρετανικής οικονομίας σε «αρνητικό» είναι μία αρνητική εξέλιξη για τα βρετανικά ομόλογα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μικρή άνοδο με τον DAX να αυξάνεται κατά 0,6% στις 12.600 μονάδες, τον CAC να αυξάνεται κατά 0,21% , τον πανευρωπαικό Eurostoxx 50 να έχει άνοδο 0,6% ενώ και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται ανοδικά (παρά την υποβάθμιση) πάνω από τις 7.000 μονάδες. 

Aκολουθεί την άνοδο και το ελληνικό χρηματιστήριο

Την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί και το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται  στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στις 822 μονάδες (0,4%). 

Εάν παγιωθεί μία σταθερότερη κίνηση στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικά στις τραπεζικές μετοχές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης θα καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 822 μονάδες και κινείται προς τις 825 μονάδες  να συντηρήσει το θετικό momentum.

  Την άνοδο καθοδηγούν τα Τρόφιμα-Ποτά (Coca Cola HBC), τράπεζες και ΟΤΕ. Ανοδικά κινούνται επίσης οι κατασκευές και οι βιομηχανικές μετοχές ενώ σταθεροποιητικά τα διυλιστήρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ