Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η Αλουμύλ από τα παλιά, η εκτίναξη του ΟΤΕ και το στοίχημα για την Coca Cola

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Επιστροφή με άνοδο 600 μονάδες για τον Dow Jones και προσέγγιση εκ νέου των 30.800 μονάδων. O S&P 500 κινείται πάλι προς τις 3.800. Οσο υπάρχει φρέσκο χρήμα από την FED, ξεχάστε κάθε άλλη επένδυση πλην μετοχών στις ΗΠΑ. Οι αμερικανοί -έχει ξαναγράψει ο Καγκελάριος- ξέρουν πότε να σκάνε τις χρηματιστηριακές «φούσκες». Ούτως η άλλως οι διαχειριστές κεφαλαίων ξέρουν ότι  οι χρηματιστηριακές φούσκες είναι εγγενείς αδυναμίες του καπιταλιστικού συστήματος πρέπει να σπάνε για να ξαναγεννιώνται πάλι. 

Ιστορικά υψηλά ο γερμανικός DAX

Πάλι προς τα ιστορικά υψηλά ο γερμανικός DAX. Για τους παλιούς δημοσιογράφους και για όσους παρακολουθούσαν οικονομίες, η χρηματιστηριακή κουλτούρα για τους γερμανούς ήταν αδιανόητη. Oμως με αρνητικά επιτόκια, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι τράπεζες πρέπει να αναζητήσουν αποδόσεις. Ετσι στρέφονται προς μετοχές γερμανικών εταιρειών που ούτως ή άλλως κατέγραψαν καλή πορεία το 2020. Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν αλλά και των επενδυτικών οίκων, η γερμανική οικονομία έχει αντοχές.

Νέα προβλήματα στην Ιταλία

Πάλι προβλήματα δημιουργίας κυβέρνησης στην Ιταλία. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ένα απλο πολιτικό πρόβλημα στη γειτονιά μας. Oμως υπό τις συνθήκες οικονομικής κρίσης και πανδημίας μάλλον είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί όχι μόνο τους ιταλούς αλλά και την Ευρωπαική Ενωση.

Γενικός Δείκτης

Αν δεν κινούνταν ανοδικά και χθες, 2 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ θα έπρεπε να το κλείσουν και να πετάξουν τα κλειδιά. Όλες οι συνθήκες έδειχναν άνοδο και απο την προσυνεδρίαση είχαν μπει εντολές αγοράς για να προλάβουν το ράλι. Εγινε και ενδοσυνεδριακό trading σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιποίησης.

Τράπεζες - S&

Δεν μας είπε και τίποτε που δεν ξέραμε η S&P στην ανάλυσή της για τις ελληνικές τράπεζες. Πρέπει να μειώσουν και τα NPL's μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα NPE' s (ανοίγματα). Ο αναλυτής της S&P Goksenin Karagoez υποστηρίζει ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ασφάλεια πόσο σημαντικό θα είναι το πρόβλημα, καθώς πολλά εξαρτώνται από την πρόοδο των εμβολιασμών και την ταχύτητα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. «Τα νέα NPEs μπορεί να είναι πάνω από τις τραπεζικές εκτιμήσεις», δήλωσε σε συνέντευξη.

Aegean

Καλή συνεδρίαση για την μετοχή της Aegean. Το πρόβλημα με την Aegean είναι το λεγόμενο Moral Hazard (ηθικός κίνδυνος) για το κράτος. Με απλά λόγια μπαίνει το ερώτημα σώζεις μία επιχείρηση για να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες και ανεργία, δημιούργωντας όμως μία «αντιπαθητική» εταιρεία στον ανταγωνισμό που μπορεί να την πολεμήσουν στο μέλλον; Και εάν την σώσεις, επιτρέπεις (ως κράτος ρυθμιστής) τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία πάνω στη (σωσμένη) μετοχή της; 

ΟΤΕ

Η πλέον σταθερότερη μετοχή στο ΧΑ τα τελευταία χρόνια και με την καλύτερη χρηματιστηριακή εικόνα το 2020 μέσα στην πανδημία. Οχι μόνο διόρθωσε ελάχιστα τον Ιανουάριο αλλά με τη εκτίναξή του την Τρίτη (3,43%), επέστρεψε κοντά στα 13 ευρώ που είναι τα προ μηνός επίπεδα.

ΟΠΑΠ

Και εδώ υπήρχε θεσμική αντίδραση με τη μετοχή να εκτινάσεται κατά 3,8% και να κλείνει στα 10,38 ευρώ, απομακρυνόμενη από τα χαμηλά διμήνου των 9,9 ευρώ. Γενικά, πολύ ισχυρή στήριξη στα 10 ευρώ για τον ΟΠΑΠ. Οπως τουλάχιστον είδαμε πρόσφατα. Στο μέλλον ουδείς γνωρίζει.

ΑΛΟΥΜΥΛ

Καλή κίνηση της μετοχής της Αλουμύλ που θυμίζει παλιές χρηματιστηριακές εποχές. Ανοδος 5,73% στο 1,2 ευρώ και με 31.291 τεμάχια. Ποντάρει πολύ στην οικοδομική ανάκαμψη που φαίνεται ότι υπάρχει.

Coca Cola (EEE)

Η μετοχή της παραμένει κοντά στα υψηλά 54 εβδομάδων οπως σχηματίστηκαν μετά το ράλι του Νοεμβρίου. Το ερώτημα δεν είναι που θα φτάσει, αλλά πως επηρεάζεται απο το μακρόχρονο λουκέτο στην εστίαση και το νέκρωμα του τουρισμού. Πόσο μπορεί να την συντηρήσει η οικιακή κατανάλωση; Aυτοί που αγοράζουν κάτι περιμένουν...

Motor Oil

Οριακή υποχώρηση για τη μετοχή της Motor Oil αλλά ίσως είναι συγκυριακή. Γενικότερα, οι θεσμικοί επενδυτές τη θεωρούν απο τα ισχυρότερα blue chips που μπορούν να τους δώσουν σημαντικά κέρδη, μερισματικές αποδοσεις αλλά και να γίνουν σωσίβια σε μία μεγάλη κρίση.

Intralot

Η Intralot, ανακοίνωσε ότι κατά την ημερομηνία του παρόντος δελτίου τύπου, έχουν υπογράψει ή προσχωρήσει στη Συμφωνία Lock-up οντότητες (sic) που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό 82,62% επί του συνολικού αρχικού κεφαλαίου των Ομολογιών SUNs 2021. Η εταιρεία θεωρεί πως η έκβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής και θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες ομολογιούχους για την υποστήριξη τους. Με το υφιστάμενο υψηλό επίπεδο υποστήριξης της Συμφωνίας Lock-up από τους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021, η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021

Τράπεζα της Ελλάδος

Πολύ καλή και επικοινωνιακή προσέγγιση της Τράπεζας της Ελλάδος προς το κοινό, το άνοιγμα στις παρατηρήσεις τους. Και έχουν να πουν αρκετά για τις καθημερινές τους ταλαιπωρίες ή για την άρνηση των τραπεζών να βοηθήσουν.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ