Νέα

Αγορές: Μεικτές τάσεις με την έναρξη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Πηγή: Eurokinissi

Οριακά ανοδικά ξεκίνησαν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά την σημερινή συνεδρίαση. Εξαίρεση ο γερμανικός DAX, που εξακολουθεί να διορθώνει μετά τις εντεινόμενες ανησυχίες για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Πάντως, και σήμερα φαίνεται ότι (τουλάχιστον στην αρχή των συνεδριάσεων) δεν υπάρχει πανικός ρευστοποιήσεων, αλλά επιλεκτική διαχείριση μέχρι να ξεκαθαρίσει ο επενδυτικός ορίζοντας.

Ενδεικτικά, ο DAX υποχωρούσε κατά (-0,1%), ο CAC είχε άνοδο 0,1% όσο και ο Eurostoxx 50, ενώ ο ιταλικός MIB αυξάνονταν κατά 0,4%.

Οι συνεδριάσεις της εβδομάδας θα καθοριστούν από τις δηλώσεις των κεντρικών τραπεζών που καλούνται να αντιμετωπίσουν το δίπολο «υψηλού πληθωρισμού-μειωμένης ανάπτυξης».

Επίσης, τα εταιρικά αποτελέσματα αποτελούν ένα καθοριστικό επενδυτικό κριτήριο όχι μόνο για την παρούσα συγκυρία αλλά γιατί δείχνουν ποιες εταιρείες έχουν «εφεδρείες» στην περίπτωση των μελλοντικών οικονομικών κρίσεων -εάν και όταν οξυνθούν.

Στις 892 μονάδες ξεκίνησε το ΧΑ

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε χθες μια ανοδική μεν συνεδρίαση, αλλά με εξαιρετικά χαμηλή αξία συναλλαγών.

Η τραπεζική αντίδραση βοήθησε στο να κρατηθεί ο Γενικός Δείκτης πέριξ των 890 μονάδων και με το ανοδικό ξέσπασμα των τελευταίων λεπτών οδηγήθηκε προς τις 891 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την χθεσινή και το ζητούμενο είναι να παραμείνει πέριξ των 890 μονάδων όπου γίνεται η συσσώρευση.

Θετικό, επίσης, ήταν ότι χθες αντέδρασαν και αρκετά μη χρηματοοικονομικά blue chips (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή), είχαν ανοδική κίνηση και έτσι ο Γενικός Δείκτες πραγματοποίησε την ήπια ανοδική αντίδραση προς το τέλος της συνεδρίασης.

Για την σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε μία πορεία αντίστοιχη των ευρωπαϊκών αγορών (ήπια άνοδο ή ήπια υποχώρηση), αλλά όλοι οι παράγοντες της αγοράς θα ήθελαν σίγουρα πολύ περισσότερες συναλλαγές από τα πενιχρά χθεσινά 35 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ