Νέα
  • ΓΔ: 1023.01 -0.17%
  • Τζίρος: 14,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μικρές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές - Στις 912 μονάδες με άνοδο 0,2% ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Pixabay

Με μεικτές τάσεις και αναζητήσεις κατεύθυνσης ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες την σημερινή συνεδρίαση. Ουσιαστικά με μικρές μεταβολές αναμένεται να κυλήσει και η περίοδος μέχρι την απόφαση για αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ. Ο Δεκέμβριος γενικότερα, δεν υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Είναι πτωτικός μέχρι σήμερα αλλά τουλάχιστον διατηρούνται οι στηρίξεις δεικτών και μετοχών στα μεγάλα χρηματιστήρια. Ενδεικτικό της σημερινή συνεδρίασης είναι ότι μετά το αρχικό ήπια πτωτικό άνοιγμα, οι περισσότεροι δείκτες έχουν γυρίσει οριακά ανοδικά.

Συνεχίζεται η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο - Στις 912 μονάδες μετά την έναρξη ο Γ.Δ.

Το ελληνικό χρηματιστήριο χθες, ξεχώρισε ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 910 μονάδες. Μία αντίδραση που προήλθε από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές και την συνέχιση ανόδου σε συγκεκριμένα μη χρηματοοικονομικά blue chips. H αρχή της συνεδρίασης, είναι ανοδική για τον Γενικό Δείκτη και τους περισσότερους κλαδικούς leaders. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πάνω από τις 912 μονάδες (0,28%) και από τις μετοχές που συναλλάσονται στα πρώτα λεπτά, οι 31 είναι ανοδικές και οι 16 πτωτικές, ένα πολύ ισορροπημένο ισοζύγιο κερδισμένων /χαμένων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνεται στην έναρξη της συνεδρίασης κατά 0,25%, ο Mid Cap κατά 1,01%. Στους επιμέρους κλάδους, ο τεχνολογικός δείκτης αυξάνεται στην έναρξη πάνω από 1%, οι τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ) αυξάνονται κατά 0,54% και οι Τράπεζες κατά 0,42%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ