Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ηπιες μεταβολές στην έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων - Υποχώρηση στις 923 μονάδες για τον ΓΔ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Στον γνώριμο ρυθμό των συνεδριάσεων των τελευταίων ημερών του χρόνου κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Από την διόρθωση χθες, περάσαμε σε ήπια ανάκαμψη κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Ορισμένα ήσσονος σημασίας μακροοικονομικά στοιχεία και εταιρικές εξελίξεις οδηγούν τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε ανοδικές κινήσεις. Γενικότερα, οι ανοδικές κινήσεις εναλλάσσονται με διορθωτικές κινήσεις και αυτό διατηρεί τους δείκτες και τις μετοχές σε παραμονή σε ένα μικρό εύρος.

Eνδεικτικά ο DAX είναι κοντά στις 14.000 μονάδες και ο γαλλικός CAC πέριξ των 6.500 μονάδων.

Με οριακή υποχώρηση στις 923 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης τη σημερινή συνεδρίαση. Το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης είναι ότι η μετοχή της ΠΛΑΙΣΙΟ έκλεισε το premium του 45% που είχε με αγορά 225 χιλ τεμαχίων.

Να θυμίσουμε ότι χθες το απόγευμα, η διοίκηση της ΠΛΑΙΣΙΟ ανακοίνωσε την πρόθεση για δημόσια πρόταση στη μετοχή της στα 4,58 ευρώ με στόχο την έξοδο της από το χρηματιστήριο. Εκτός από την ΠΛΑΙΣΙΟ ανοδικά κινούνται στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η Τέρνα Ενεργειακή, η Aegean, η Φουρλής συνεχίζει το ανοδικό σερί και οριακά η μετοχή του ΟΤΕ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα