Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Αντίρροπες δυνάμεις με μεγάλους όγκους συναλλαγών - Στις 1.022, 82 μονάδες ο ΓΔ

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι τραπεζικές μετοχές (μετά και τη σημερινή αναβάθμιση της Πειραιώς) προσπάθησαν και κατάφεραν να διατηρήσουν τον Γενικό Δείκτη κοντά στα χθεσινά επίπεδα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε οριακά στις 1.022, 82 μονάδες (-0,19%) με πολύ μεγάλη αξία συναλλαγών στα 156 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συναλλαγές σε μετοχές από τον δείκτη FTSE Large Cap 25 ενόψει του τέλους του μήνα. Επρόκειτο για συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης. 

Eπίσης πέρασαν  πακέτα συνολικά 700.000 μετοχών της εταιρείας Dimand με την συνολική αξία να φτάνει τα 8,18 εκατ. ευρώ.

 Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 42 διαμορφώθηκαν ανοδικά και οι 67 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά (-0,35%)  και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά (-0,55%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκαν τράπεζες (1,81%), Υγεία (1, 72%), Τεχνολογία (0,78%), Τρόφιμα-Ποτά (0,62%) και Κατασκευές (0,38%).  Στον αντίποδα, σημαντική πτώση είχαν οι Τηλεπικοινωνίες (-3,12%), Βιομηχανικές (-2,87%), Προσωπικά-Οικιακά Προιόντα (-2,56%), Εμπόριο (-2%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΟΤΕ, Alpha Bank, ΕΤΕ, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Ιανουάριος της ανόδου

Ανοδος άνω του 9% για τον Γενικό Δείκτη τον Ιανουάριο εν μέσω διακυμάνσεων.

Ο Ιανουάριος έκλεισε με μεγάλη άνοδο τόσο στον Γενικό Δείκτη (άγγιξε το 10%) που οφείλεται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο (μηνιαία άνοδος περίπου 18%) αλλά και στις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές. Ο Φεβρουάριος θα δείξει κατά πόσο, η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί ή θα έχουμε νέες διορθωτικές κινήσεις και απώλεια των 1.000 μονάδων μεσοπρόθεσμα. Τα πάντα είναι ρευστά και εξαιρετικά ευμετάβλητα.

Ανοδικά αμερικανικές αγορές λόγω αποτελεσμάτων, πτωτικά οι ευρωπαϊκές ...κερδών

Το τέλος του μήνα βρίσκει τις ευρωπαϊκές αγορές να διορθώνουν (ανεπαίσθητα) είτε λόγω αποκόμισης κερδών είτε εν όψει των επικείμενων αυξήσεων επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών ολοκληρώνοντας έναν καλό μήνα για τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφού οι δείκτες τους κατέγραψαν σημαντική άνοδο.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, οι αμερικανικές αγορές κινούνται ήπια ανοδικά (μετά την πρόσφατη διορθωτική κίνηση) βασιζόμενες στα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων (της GM σήμερα).

Στην Ευρώπη ο DAX υποχωρεί κατά (-0,15%) ενώ στις ΗΠΑ και οι 3 μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν άνοδο με τον Dow Jones να αυξάνεται κατά 0,18% και ο S&P 500 κατά 0,45% , λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ