Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κοντά στις 1.030 μονάδες με αυξημένη μεταβλητότητα και εκτίναξη τζίρου

Πηγή: Eurokinissi

Η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα τρία βασικά της επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, λειτούργησε ως καταλύτης στις ευρωπαϊκές αγορές που κινήθηκαν ανοδικά.

Ταυτόχρονα, η κ. Λαγκάρντ ενημέρωσε ότι πρόκειται να συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΚΤ να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%.

O γερμανικός δείκτης DAX αυξάνονταν λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος κατά 1,71%, ο γαλλικός CAC κατά 1,08%, ο ιταλικός MIB κατά 0,93% και ο Eurostoxx 50 κατά 1,35%.

ΧΑ: Χάθηκε η δυναμική τάση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης είχε μία εξαιρετικά αυξημένη μεταβλητότητα. Ξεκίνησε έντονα ανοδικά και έπιασε τις 1.035 μονάδες λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Σταδιακά βγήκαν πωλητές σε συγκεκριμένα blue chips (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo κ.ά.) με αποτέλεσμα να χάσει την ενδοσυνεδριακή ανοδική του τάση.

Μάλιστα, για μικρό χρονικό διάστημα πέρασε και σε αρνητικό πρόσημο (χαμηλό ημέρας στις 1.022 μονάδες). Μετά επανήλθαν οι αγοραστές και στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.029,68 μονάδες με άνοδο 0,24%.

Η αξία συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 145 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 45% των συναλλαγών έγιναν σε 5 μετοχές, στις ΕΤΕ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Eurobank και ΟΤΕ.

Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών, ήταν απόλυτα ισορροπημένο με 57 ανοδικές μετοχές και 57 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 0,33%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,55%, δείγμα ότι υπήρχαν αυξημένες ροές κεφαλαίων και σε μετοχές της κατηγορίας αυτής.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, για μία ακόμη φορά ήταν οι τράπεζες (1,14%) που έδωσαν την τάση και οι 3 συστημικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο. 

Καλή συνεδρίαση είχαν οι Χρηματοοικονομικές (5,3%) λόγω συνέχισης ανόδου της ΕΧΑΕ, οι Βιομηχανικές (1,18%), τα Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (1,09%), Ταξίδια Αναψυχή (0,58%). Πτωτικά κινήθηκαν Τρόφιμα-Ποτά (-1,55%), Κατασκευές (-0,4%), Πρώτες Ύλες (-0,23%).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης «άλλαξαν χέρια» τα πακέτα της Κλουκίνας – Λάππας, που αντιστοιχούν στο 26,10% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ