Νέα
  • ΓΔ: 1273.46 0.00%
  • Τζίρος: 49,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το «πανηγύρι» στο ΧΑ, η φόρα του ΟΤΕ και η... κούρσα της Mytilineos

Πηγή: Eurokinissi

Οι δηλώσεις στελέχους της Fed περί επικείμενη μεγάλης αύξησης (ή αυξήσεων) στα επιτόκια έφεραν διόρθωση στις αμερικανικές αγορές και χάλασαν το χρηματιστηριακό «πάρτυ» των ευρωπαϊκών αγορών. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ευρωπαικοί δείκτες κατέγραφαν σημαντική άνοδο και μετά «ξεφούσκωσαν».

ΧΑ: «Ολα τα μωρά στην πίστα»

«Πανηγύρι» ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ με όλα τα blue chips να κινούνται ανοδικά. Ο στόχος των 1.090 μονάδων που είχε δώσει ο Καγκελάριος φαίνεται ότι θα επιτευχθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, οι χθεσινές συνεδριάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ότι ο φόβος της διόρθωσης είναι άμεσος. Ας περιμένουμε και την σημερινή συνεδρίαση.

ΟΤΕ: Ηταν να μην πάρει φόρα …

Για τον ΟΤΕ έχουμε γράψει πολλές φορές και μάλιστα παρεξηγηθήκαμε κιόλας. Ομως, η σημερινή άνοδος (άνω του 4%) της μετοχής του μας δείχνει αυτό που θέλαμε να δούμε.

Η μετοχή του ομίλου δικαιούται ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Και πιθανότατα θα τα δούμε εάν οι συνθήκες παραμείνουν καλές.

MIG: Οι επενδυτές προεξοφλούν ή κερδοσκοπούν

Ηταν οι φήμες που βγήκαν ότι η δημόσια πρόταση θα γίνει στα 0,16-0,165 ευρώ και η μετοχή της MIG έγινε πύραυλος.

Εχει πραγματοποιήσει 3 limit up και η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν είχαμε κερδοσκοπικές κινήσεις ή ήταν επενδυτές που θέλουν να ακολουθήσουν όλη τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης.

Jumbo: Πάει σε ΓΣ με πρόταση για μεγάλο μέρισμα

Η Jumbo θα δώσει υψηλή επιστροφή κεφαλαίου για την χρήση 2022. Σε πρόσκληση των μετόχων της Jumbo σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 Μαρτίου 2023 με θέμα τη λήψη απόφασης για χρηματική διανομή, που θα αποτελεί μέρος των εκτάκτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, ποσού μικτού 1,1550 ευρώ ανά μετοχή καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τράπεζα Πειραιώς: Ή είναι πολύ γενναιόδωροι ή υπάρχουν δεύτερες... σκέψεις

Το γεγονός ότι η διαδικασία της δημόσιας πρότασης θα απαιτήσει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ παραπάνω δείχνει δύο πράγματα: Ή ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς το παίζει large και δεν σέβεται τους μετόχους της και τα λεφτά του ελληνικού λαού που την ανακεφαλαιοποίησαν ή υποκρύπτει άλλα σενάρια που έρχονται στο πονηρό χρηματιστηριακό μυαλό μας.

Αlpha Bank: Νέου τύπου προθεσμιακές καταθέσεις

Στη διάθεση μίας ευρείας γκάμας προθεσμιακών καταθέσεων προχωρά η Alpha Bank, έχοντας πρώτη εισάγει, από τον Δεκέμβριο του 2022, το Alpha Πρόοδος Plus, επιβραβεύοντας με κλιμακούμενες αποδόσεις την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Η πρωτοποριακή γενιά προϊόντων του Alpha Πρόοδος Plus, διαθέσιμη από την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει επιτόκια υψηλότερα κατά 0,80% έως 1,00% σε σχέση με το ισχύον πρόγραμμα, διασφαλίζοντας ανταγωνιστικές αποδόσεις στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Eurobank : Νέα επενδυτικά και καταθετικά προϊόντα

Η Eurobank παρέχει νέα καταθετικά προϊόντα και επενδυτικές λύσεις προσφέροντας μία σειρά επιλογών στο καταναλωτικό κοινό που απαντούν στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε πελάτη.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προσφέρει τις εξής νέες προθεσμιακές καταθέσεις:

  • Επιτόκιο έως 2,0%: Για 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακούμενα επιτόκια 1,0% και 2,0%, στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο, αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.
  • Επιτόκιο έως 2,5%: Αφορά σε 24μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακούμενα επιτόκια 1,0%, 1,5%, 2,0% και 2,5%, στο πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο εξάμηνο, αντίστοιχα, και καταβολή τόκων σε τριμηνιαία βάση.

Επιπλέον, η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της, Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, θέτει στη διάθεση των πελατών της το Αμοιβαίο Κεφάλαιο (Α/Κ) Dis GF Target Maturity III Ομολογιακό, πενταετούς διάρκειας.

Το προϊόν απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν τακτικό εισόδημα, καθώς παρέχει τη δυνατότητα ετήσιας διανομής μερίσματος, κατόπιν συνεκτίμησης των συνθηκών της αγοράς και της τρέχουσας απόδοσης του ενεργητικού του Α/Κ. Για το 2023 επιδιώκεται διανομή μερίσματος έως 3,10%, πληρωτέο τον Φεβρουάριο του 2024.

Cenergy: Nέα μεγάλη συνεργασία για την Αδριατική

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ακόμη μιας σύμβασης 110 kV υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης το 2022, υπέγραψε δεύτερη σύμβαση με τον ανάδοχο Όμιλο Končar για την προμήθεια περίπου 30 χλμ. 110kV υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης, εξαρτημάτων και συναφών υπηρεσιών στο πλαίσιο έργου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ /HOPS) της Κροατίας για την αντικατάσταση παλαιών καλωδιακών γραμμών στην Αδριατική Θάλασσα.

Η Hellenic Cables συνεχίζει τη συμμετοχή της σε αυτό το στρατηγικό έργο στην Κροατία, το οποίο εξασφαλίζει τον ενεργειακό εφοδιασμό των νησιών Hvar, Korčula, Cres και Lošinj στην Αδριατική Θάλασσα, ενώ παράλληλα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νησιών της Αδριατικής.

Mytilineos: Εφτασε στις παρυφές των 25 ευρώ και τώρα τι;

Ο μέσος όρος των εκθέσεων το 2022 για τη μετοχή της Mytilineos ήταν περίπου στα 25 ευρώ (άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο).

Πλέον η μετοχή έφτασε τις παρυφές των 25 ευρώ και πλέον περιμένουμε να δούμε τις επόμενες εξελίξεις. Πάντως, οι εκθέσεις που βγήκαν μέσα στον Ιανουάριο του 2023 (από εγχώριους και ξένους) μιλούν για πάνω από 30 ευρώ. 

MSCI: Προσθήκες βλέπει η Societe Generale

Αλλαγές προβλέπει η γαλλική τράπεζα Société Générale στoυς δείκτες MSCI, με αύξηση του αριθμού των ελληνικών μετοχών και αύξηση στη στάθμιση του εγχώριου δείκτη στις αναδυόμενες αγορές.

Η γαλλική τράπεζα εκτιμά την προσθήκη της Motor Oil, ενώ θεωρεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι πολύ κοντά στο ενδεχόμενο προσθήκης στον δείκτη της χώρας. Την ίδια στιγμή, αφήνει «χαραμάδα» για τη μετοχή της HELLENiQ ENERGY Holdings (πρώην Ελληνικών Πετρελαίων).

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ