Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σταθεροποίση με ήπια υποχώρηση στις 1076,36 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

αμερικανικές αγορές προσαρμόστηκαν γρήγορα στο χθεσινό σοκ της FED με τις παρατεταμένες αυξήσεις επιτοκίων για να μειωθεί ο πληθωρισμός και ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα αλλά γύρισαν γρήγορα πτωτικά αναμένοντας την δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Πάουελ (FED) στη Γερουσία.

Μεταβλητότητα είχαν και οι ευρωπαϊκές αγορές που είχαν ξεκινήσει πτωτικά το πρωί, πέρασαν ανοδικά πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος και τώρα πάλι υποχωρούν. Ενδεικτικά, λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο DAX αυξανόταν κατά 0,4%, ο γαλλικός CAC υποχωρούσε κατά (-0,13%), ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,33% και ο Eurostoxx 50 αυξάνονταν κατά 0,25%.  

Ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η διακύμανση σήμερα ήταν ελάχιστη καθώς ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά (ήπια πτώση) κάτω από τις 1.080 μονάδες και παρέμεινε πτωτικά στα ίδια επίπεδα μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης. Το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στα blue chips των ίδιων κλάδων, το αρνητικό ισοζύγιο κερδισμένων /χαμένων (δεν απεικονίζεται στην πορεία του Γενικού Δείκτη)  και γενικότερα το κλίμα αναμονής των εξελίξεων στις ξένες αγορές αλλά και των εγχώριων πολιτικών εξελίξεων που γίνονται και που αναμένονται στο επόμενο διάστημα καθώς οδεύουμε προς εκλογές σε ένα τεταμένο κλίμα και χωρίς περιθώρια περαιτέρω δημοσιονομικών κινήσεων.

Κινητήριος μοχλός τα εταιρικά αποτελέσματα - Συνεχίστηκε η πτώση των τραπεζών  

Τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων είναι αυτά που δίνουν την τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την περίοδο. Οι πρώτες ανακοινώσεις (ξεκίνησαν τέλη Φεβρουαρίου) δείχνουν ότι το 2022 ενίσχυσε αρκετές εισηγμένες και δημιούργησε προοπτικές για ανθεκτική δραστηριοποίηση και το 2023  

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1076,36 μονάδες με υποχώρηση (-0,22%). Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 122,5 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 37 έκλεισαν ανοδικά και οι 77 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά (-0,28%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά (-0,03%). 

Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (4,4%) λόγω Jumbo, οι βιομηχανικές (1,28%), τα διυλιστήρια (0,78%)  και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Τραπεζών (-2,72%) και κατασκευών (-1,35%). Πτωτικά για μία ακόμη συνεδρίαση οι τηλεπικοινωνίες (-1,86%) λόγω ΟΤΕ. Την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών είχαμε σε ΕΤΕ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Jumbo.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ