Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eυρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κινούνται στο κόκκινο καθώς το κλίμα παραμένει εύθραυστο

Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αρχική ανάκαμψη, ενώ τα futures στην Wall Street είναι ανάμεικτα, καθώς το κλίμα παραμένει εύθραυστο λόγω της αναταραχής στον τραπεζικό κλάδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 50 κατέγραφε απώλειες 0,8% στις 15.10, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει πτώση 1,5%.

Λίγο υψηλότερες ήταν οι απώλειες για τον γερμανικό δείκτη DAX (0,9%) και τον γαλλικό CAC (1%).

Η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων έδειξε σημάδια ανάκαμψης χθες, χάρη στην ανακοίνωση της Credit Suisse ότι θα δανεισθεί 50 δις. ελβετικά φράγκα από την κεντρική τράπεζα (SNB) και αργότερα στην «ένεση» 30 δις. δολαρίων που έκαναν μεγάλες αμερικανικές τράπεζας στη First Republic Bank, μία μεσαίου μεγέθους τράπεζα των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δεν έχει εκλείψει η ανησυχία

Παρά τις κινήσεις αυτές, αναλυτές θεωρούν ότι κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει η ανησυχία για μία ενδεχόμενη τραπεζική κρίση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα εργάζεται εντατικά για να σταματήσει τις εκροές πελατών, αν και αυτό θα χρειαζόταν χρόνο, με τη μετοχή της να κάνει βουτιά σχεδόν 10% μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο. 

Οι επόπτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφεραν, πάντως, ότι δεν βλέπουν κίνδυνο ντόμινο λόγω της αναταραχής για τις τράπεζες της Ευρωζώνης μετά την έκτακτη συνεδρίαση το Εποπτικού Συμβουλίου.

Οι αποδόσεις των ομολόγων

Η απόδοση των 2ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, η οποία είναι η πιο ευαίσθητη σε αλλαγές στις προσδοκίες για τα επιτόκια, σημείωνε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 4,1426%, παραμένοντας εγγύτερα στο χαμηλό 6μήνου που σημειώθηκε την Τετάρτη (3,72%) παρά στο 5,084% της προηγούμενης εβδομάδας που είναι το υψηλότερο από το 2007.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς μειώθηκε 5 μ.β. στο 2,193%.

Οι αγορές προβλέπουν μία αύξηση των επιτοκίων της Fed την Τετάρτη κατά 25 μ.β., μικρότερη από τις 50 μ.β. που έβλεπαν την περασμένη εβδομάδα.

Χθεσινά στοιχεία της Fed έδειξαν ότι οι αμερικανικές τράπεζες αναζήτησαν έκτακτη ρευστότητα σε επίπεδα – ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, αντιστρέφοντας έτσι την προσπάθεια που έκανε η κεντρική τράπεζα τους τελευταίους μήνες για τη μείωση του ισολογισμού της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ