Νέα
  • ΓΔ: 1486.22 +0.41%
  • Τζίρος: 9,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Ισχυρή ανάκαμψη της μετοχής μετά τη βουτιά της Παρασκευής - Στήριξη από αναλυτές

Ισχυρή ήταν η ανάκαμψη της μετοχής της Deutsche Bank μετά το σφυροκόπημα της Παρασκευής καθώς αναλυτές καθησύχαζαν τους επενδυτές για την οικονομική ευρωστία της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Στις 17.48 (ώρα Ελλάδας), η μετοχή της σημείωνε κέρδη 6% στα 9,05 ευρώ, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των απωλειών 8,5% στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Υψηλά κέρδη κατέγραφαν και οι μετοχές της Commerzbank, της Barclays και της Banco Santander, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη του Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο 1,5%.

Στο στόχαστρο των hedge funds

Την Παρασκευή δεν υπήρξε κάποια ξεκάθαρη αιτία για το σφυροκόπημα της Deutsche, αλλά φαίνεται ότι μπήκε στο στόχαστρο διαφόρων hedge funds μετά την κατάρρευση της Credit Suisse και τριών περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών.

«Η Deustche Bank δεν είναι ο ‘αδύναμος κρίκος’», δήλωσε αναλυτής της Kepler Cheuvreux, τονίζοντας ότι η τράπεζα έχει πολύ ισχυρά fundamentals.

Μείωση των CDS

Η σημερινή στροφή των επενδυτών έναντι της γερμανικής τράπεζας φάνηκε και στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων της για τον κίνδυνο μη αποπληρωμής (CDS), το οποίο μειώθηκε στις 198,6 μονάδες βάσης για τους 5ετείς τίτλους της από 226,9 μ.β. την Παρασκευή.

«Η Deutsche Bank έχει φύγει από τη ζώνη κινδύνου και έχει εστιάσει ξανά το επιχειρηματικό μοντέλο της τα τελευταία χρόνια, κάτι που θα τη βοηθήσει να έχει λιγότερο άστατα και υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας», δήλωσε αναλυτής της Oddo BHF.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η δήλωση του καγκελάριου Οάλφ Σολτς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την τράπεζα.

Αναλυτής της Citigroup ανέφερε ότι η Deutsche Bank και η Commerzbank έχουν «πολύ μικρότερη» έκθεση στον τομέα των εμπορικών ακινήτων , η οποία ήταν ένας από τους λόγους που είχε αναφερθεί πως ήταν πίσω από την αναταραχή την Παρασκευή.

Η μετοχή της Deutsche Bank διαπραγματεύεται με έκπτωση 25% σε σχέση με τον ευρωπαϊκή τραπεζική δείκτη με βάση τα κέρδη της.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ