Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Χρηματιστήριο: Πορεία προς τις 1.050 μονάδες με αντίδραση στα περισσότερα blue chips

Πηγή: Eurokinissi

Η απομάκρυνση των φόβων για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα οδήγησε σε σημαντική άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών σε Αμερική και Ευρώπη.

Ο δείκτης Dow Jones στις ΗΠΑ κινείται (μία ώρα μετά την έναρξη) με 0,29%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,53%, ο δείκτης Nasdaq έχει άνοδο 0,68%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές και λίγο μετά τις 17.10 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX επανέρχεται ανοδικά με 1,05%, ο γαλλικός CAC έχει άνοδο 0,94%, ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,88% και ο Eurostoxx 50 κατά 1,08%.

ΧΑ: Υπέρβαση των 1.040 και πορεία προς τις 1.050

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης από την έναρξη της συνεδρίασης έδειξε ανοδική κατεύθυνση προς τις 1.040 μονάδες, ακολουθώντας αφενός τις τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών και αφετέρου ποντάροντας στο ενδεχόμενο που ανέφερε η Goldman Sachs για επενδυτική βαθμίδα στην αξιολόγηση της 21ης Απριλίου. Ενα ενδεχόμενο που μάλλον μοιάζει αυτή τη στιγμή κάπως απόμακρο αλλά είναι ελπιδοφόρο.

Η άνοδος επιταχύνθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης και ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στα υψηλά ημέρας.

H ημέρα των blue chips

Η σημερινή άνοδος βασίστηκε κυρίως στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και στους κλαδικούς leaders.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1045,84 μονάδες με άνοδο 1,47%. Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 67,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 82 έκλεισαν ανοδικά και οι 28 πτωτικά.

Ο Δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 1,48%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε άνοδο 0,62%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Πετρελαιοειδών (διυλιστήρια) με 6,04% λόγω της εκτίναξης της μετοχής της Motor Oil, οι πρώτες ύλες (3,92%) λόγω Μυτιληναίου, οι βιομηχανικές (1,86%), οι τράπεζες (1,39%) και ο κλάδος τεχνολογίας (1,23%).

Οριακή υποχώρηση είχε ο κλάδος των Χρηματοοικονομικών.

To ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ανάμεσα στις θετικές προβλέψεις των ξένων οίκων και τους φόβους για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.

Προς το παρόν, επικρατεί η πριμοδότηση των θετικών σεναρίων. Από την επόμενη εβδομάδα, έτσι λένε οι επαγγελματίες του κλάδου, ίσως δούμε και κάποιες ανησυχίες για τις εκλογικές εξελίξεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ