Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εναρξη στις 786 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη εν αναμονή εξελίξεων στον ΔΕΔΔΗΕ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Υπάρχουν εντολές πωλήσεων ανεκτέλεστες στο χρηματιστήριο από χθες που ίσως επηρεάσουν κάπως την συνεδρίαση εάν ξεκινήσει πτωτικά. Στην αντίθετη περίπτωση (άνοδο) μάλλον θα έχουν ήδη ακυρωθεί προσυνεδριακά. 

Εποχή μειωμένων προσδοκιών και για το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές να κάνουν «ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω» εξαιτίας των σημαντικών θεμάτων (crash tests, αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων)  που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν άμεσα και άλλα blue chips να λειτουργούν ως σημαντικά στηρίγματα για τον Γενικό Δείκτη.  Σήμερα, ας παρακολουθήσουμε τη μετοχή της ΔΕΗ η οποία αφ' ενός έχει πραγματοποιήσει ένα τεράστι ράλι φτάνοντας στα 9 ευρώ και αφ' ετέρου γιατί αναμένονται εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΔΔΗΕ. Μίας θυγατρικής που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές που πλέον έχουν διαφοροποιηθεί ενδοκλαδικά, ο ΟΤΕ καταφέρνει να ισορροπεί σε υψηλά επίπεδα με λογικές διορθώσεις και αποκομίσεις κερδών από ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια.  Το ίδιο σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή του ΟΠΑΠ λίγο πάνω από τα 10,5 ευρώ ενώ η ΔΕΗ ίσως κάποια στιγμή διορθώσει μετά το ράλι στα 9 ευρώ. Ένα ράλι που ουσιαστικά ξεκίνησε πριν από 20 μήνες όταν ήταν στα χαμηλά του 1,5 ευρώ.

Καλές συνεδριάσεις για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, εναλλαγές μεταξύ θετικού και αρνητικού για την Motor Oil που επηρεάζεται και από την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου, ο Μυτιληναίος γίνεται «πράσινος όμιλος» και παραμένει σε θετικό κανάλι παρά τις οποίες περιστασιακές διορθώσεις και η Jumbo που μετά την εσωστρέφεια του Ιανουαρίου φαίνεται ότι έχει αφυπνιστεί αν και δεν έχει πραγματοποιήσει σημαντική άνοδο. Τέλος , ανάκαμψη βλέπουμε και στη μετοχή της Lamda Development.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε και το χρηματιστηριακό ενδιαφέρον για μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οπως για παράδειγμα τα Πλαστικά Θράκης και τα Πλαστικά Κρήτης, την Autohellas (μεγάλους όγκους χθες) και Καραμολέγκος.

Διεθνείς αγορές

Στις ξένες αγορές, οι ασιατικές (Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία) έκλεισαν πτωτικά σήμερα ενώ στις ευρωπαϊκές η προσοχή είναι εστιασμένη στα εταιρικά αποτελέσματα και δη στα αποτελέσματα ων δύο μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων. Πριν από λίγο ανακοίνωσε αποτελέσματα η γερμανική Allianz  με εμφανή μείωση λόγω επίδρασης του covid 19 στις ασφαλιστικές δραστηριότητες το 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ