Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Τα στοιχήματα για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το μέρισμα της Alpha και μια «επικίνδυνη» ΓΣ

Πηγή: Eurokinissi

Οι επαγγελματίες διαχειριστές επιμένουν ότι τα χειρότερα δεν πέρασαν για τις αμερικανικές μετοχές. Ο πληθωρισμός θα δείξει εάν οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές έχουν περιθώρια ανόδου ή εάν θα πάμε σε νέες αυξήσεις επιτοκίων, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο μίας νέας βουτιάς.

Πάντως, σε σχέση με τον «Αρμαγεδώνα» που κάποιοι επαγγέλονταν, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Ο Dow Jones διατηρεί τις 33.600 μονάδες και ο S&P 500 βρίσκεται κοντά στις 4.200 μονάδες.

Ευρωπαϊκές αγορές: Η ύφεση δεν ήρθε αυτή την άνοιξη

Ο Απρίλιος δεν έδειξε ύφεση στις ευρωπαϊκές αγορές και απ' ό,τι λένε οι ξένοι αναλυτές ενδεχομένως να περιμένουμε μετά το τέλος του α' εξαμήνου για να μιλήσουμε ξανά για πιθανότητες ύφεσης.

Εάν τα αποτελέσματα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στα κράτη μέλη είναι θετικά στο α' εξάμηνο του 2023, τότε η ύφεση θα πάει προς τις καλένδες του δ' τριμήνου που θα υπάρχουν οι επιπτώσεις από την ενέργεια.

ΧΑ: Στην κορυφή των αποδόσεων, στον πάτο των συναλλαγών

Μπορεί να περιφανευόμαστε ότι ο Γενικός Δείκτης ξεπερνά σε άνοδο το 20% από την αρχή του χρόνου μέχρι χθες και να είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη, αλλα και πάλι είμαστε πολύ χαμηλά και κυρίως με πολύ μικρές συναλλαγές από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα. 

Τοπικά νομίσματα και ευρωπαϊκές θεωρίες

Μπορεί οι θεωρίες για τοπικά νομίσματα στην Ελλάδα να μας ξυπνούν εφιάλτες του 2015, αλλά στην Ευρώπη έχουν τους δικούς τους θιασώτες και μάλιστα οικονομολόγους πολύ υψηλής αξίας.

Το αντιληφθήκαμε αυτό στο Alternative Financial Forum που διεξήγαγε στη Θεσσαλονίκη η European Investment Bank (ΕΙΒ) και είχαμε την τιμή να συντονίσουμε.

Μείναμε έκπληκτοι από τους οικονομολόγους και τον τρόπο που παρουσίαζαν (μέσω ειδικών συναρτήσεων ποσοτήτων ρευστότητας) τη λειτουργικότητα των εναλλακτικων (τοπικών) νομισμάτων.

Βέβαια, οι Ελληνες θεατές κουνούσαν το κεφάλι τους γιατί θυμόνταν την ρητορική εκείνης της περιόδου και τα αποτελέσματά της στην τραπεζική ρευστότητα.

Alpha Bank: To 2024 θα καταβάλλει μέρισμα

«Επιβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επανέναρξη καταβολής μερισμάτων στους Μετόχους μας από τα κέρδη του 2023, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών» σημείωσε ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2023, το απόγευμα της Δευτέρας.

Θεμέλιο για την εξέλιξη αυτή αποτελούν, αφενός η επιτυχής υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της Alpha Bank, αφετέρου το ιδιαιτέρως δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς, που χαρακτηρίζεται από ενισχυμένα κέρδη ύψους 162 εκατ. ευρώ και περαιτέρω ισχυροποίηση της κεφαλαιακής βάσης, με τον Δείκτη FL CET1 να ανέρχεται σε 12,8%, ενισχυμένος κατά 30 μονάδες βάσης.

Πέραν της βελτιωμένης λειτουργικής αποδοτικότητας της Alpha Bank, εξαιρετικά σημαντικό είναι το ισχυρό προφίλ ρευστότητας που εμφανίζει η Τράπεζα, με τον Δείκτη Δανείων προς Καταθέσεις να ανέρχεται στο 76% και τον Δείκτη Κάλυψης Ρευστότητας (LCR) να ενισχύεται περαιτέρω στο 164%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο όχι μόνον των εποπτικών ορίων, αλλά και των μέσων όρων της Ευρωζώνης.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, η δυναμική λειτουργική επίδοση της Τράπεζας υποστηρίχθηκε από μία αύξηση 6,4% σε τριμηνιαία βάση στα Kαθαρά Έσοδα από τόκους, ως αποτέλεσμα της διαχρονικά ισχυρής παρουσίας της Alpha Bank στην εμπορική τραπεζική, με τις επιδόσεις σε λειτουργικό επίπεδο να αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία κατά περίπου 9% το 2023.

Frigoglass: Σε εμπορικό κέντρο η ΓΣ και φόβοι για αντιδράσεις

Σε εμπορικό κέντρο στην Κηφισιά θα κάνει την Γενική της Συνέλευση η Frigoglass, η οποία βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία του πτωχευτικού δικαίου.

Στην ανακοίνωση των 6 σελίδων υπάρχουν όλες οι κατηγορίες των μετόχων και πώς θα ψηφίσουν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Ακόμη μία εταιρεία με τραγική κατάληξη και για τους μεγάλους μετόχους της και για τους μικρομετόχους που την είχαν πιστέψει. Το γεγονός ότι κατατάσσουν τους μετόχους βάσει των μετοχών τους (πρωτοφανές) δείχνει ότι έχουν ανησυχίες για πιθανές αντιδράσεις μικρομετόχων και ομολογιούχων.

Aegean: Tαξιδάκια με ειδήσεις

Κόσμος και λαός στο ταξίδι των δημοσιογράφων που διοργάνωσε η Aegean στη Μαδρίτη. Να μας φέρουν και καλές ειδήσεις για το καλοκαίρι του 2023 και τους στόχους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαχείρισης του κόστους είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η κίνηση marketing να διαμορφώσει πακέτα πτήσεων εσωτερικού ή εξωτερικού με συγκεκριμενα μπόνους. Πολύ έξυπνη κίνηση marketing.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανοδος της μετοχής ενόψει αποφάσεων για ΒΟΑΚ

Η χρηματιστηριακή αγορά ότι το κομμάτι των 90 χλμ. στον ΒΟΑΚ θα πάει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και γι' αυτό κάποιοι παίζουν... τα στοιχήματά τους ανεβάζοντας την μετοχή.

Ωστόσο και οι ανταγωνιστές παραμένουν δυνατοί. Σαν αγώνας ταχύτητας είναι αλλά με ποιο τίμημα;

AVAX: Συνεχίζει την ανοδική της κίνηση η αναγεννημένη μετοχή

Η μετοχή της AVAX έκανε χθες ένα νέο άλμα, το οποίο δεν είναι άσχετο ούτε με τα αποτελέσματα της εταιρείας ούτε με τις προοπτικές της.

Γενικότερα, η AVAX έχει αναγεννηθεί και κινείται με πολύ υψηλούς στόχους.

Τώρα εάν θα εξαγοραστεί ή θα εξαγοράσει άλλους, αυτό νομίζουμε συζητιέται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΟΠΑΠ: Πάνω από τα 16 ευρώ η μετοχή

Αθόρυβα η μετοχή του ΟΠΑΠ κατάφερε να ξεκινήσει ένα μικρό (όχι και τόσο) ράλι από τα 13,2 ευρώ στις αρχές του 2023 για πάνω από τα 16 ευρώ.

Ο λόγος είναι αφενός η μερισματική απόδοση που διαμόρφωνε η μετοχή (πάνω από 10% στις τότε τιμές) και η δυνατότητα επανεπένδυσης και οι προοπτικές της εταιρείας το 2023.

Υψηλά παραμένουν οι δείκτες φτώχειας

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια και τον κίνδυνο φτώχειας στη Ελλάδα με 1 στους 3 έλληνες στην επαρχία να κινδυνεύουν να περάσουν το όριο, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα το ποσοστό υποχωρεί στους 1 στους 4 έλληνες.

Μπορεί στατιστικά τα ποσοστά αυτά να μειώνονται, όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά παραμένουν από τα μεγαλύτερα μέσα στην Ευρωζώνη και μόνο κάτω από νέα μέλη που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη συγκρίνονται.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ