Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πρώτη διόρθωση μέσα στον Μάιο - Στις 1.122,41 μονάδες με πτώση 0,78%

Πηγή: Eurokinissi

Προσπάθησε να κινηθεί ψηλότερα από τις 1.135 μονάδες, κάνοντας νέο υψηλό έτους ο Γενικός Δείκτης στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά παρασύρθηκε μετά τις εισαγόμενες πιέσεις από την πτώση των ξένων αγορών.

Η σημερινή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη έβαλε τέλος σε ένα ανοδικό σερί 7 συνεδριάσεων, ουσιαστικά ολόκληρο τον Μάιο, και είχαμε την πρώτη διορθωτική κίνηση.

Οι πιέσεις σε τραπεζικά blue chips και άλλες δεικτοβαρείς μετοχές για αποκόμιση κερδών οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 1122,41 μονάδες με υποχώρηση 0,78%.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 73,2 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν, οι 33 έκλεισαν ανοδικά και οι 66 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχώρησε κατά 0,89%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,7%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (1,12%), με την Coca Cola HBC να συνεχίζει προς τα 30 ευρώ, οι τηλεπικοινωνίες (0,68%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Τραπεζών (-1,87%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,87%), Τεχνολογίας (-1,73%), Πρώτων Υλών (-1,14%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά την σημερινή συνεδρίαση ήταν Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, ΔΕΗ, Mυτιληναίος, ΕΤΕ και ΟΤΕ.

Πλέον καλείται να επιβεβαιωθεί και πάλι η στήριξη των 1.120 μονάδων στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ξένες αγορές: Εντονες διορθωτικές πιέσεις

Τα αρνητικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με το πρόβλημα του χρέους που αίφνης αναδύθηκε στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές.

Μία ώρα μετά την έναρξή των συνεδριάσεων, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 1,13%, ο S&P 500 κατά 0,52%, ο Nasdaq κατά 0,1%.

Η πτωτική έναρξη των αμερικανικών αγορών μεταδόθιηκε και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά 0,81%, τον γαλλικό CAC 0,33%, τον ιταλικό MIB 1,19% και τον Eurostoxx 50 κατά 0,5%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ