Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το ράλι της ΔΕΗ, η... επάνοδος της Citi και οι εκπλήξεις της Intrakat

Πηγή: Pixabay

Ισορροπημένες μεταξύ του φόβου για το αμερικανικό χρέος (όπως γράφαμε χθες το έχουν αντιμετωπίσει και επί Ομπάμα και επί Τραμπ) και των υψηλών κερδών τεχνολογίας (NVDIA) ήταν οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές χθες.

Μάλιστα, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq ήταν στο μεγαλύτερο μέρος των συνεδριάσεων θετικοί.

Μας πρόλαβε η πρωινή ανακοίνωση για τη Γερμανία

Ο Καγκελάριος έγραφε προχθές ότι δεν έχουμε νέα από την ύφεση στην Ευρώπη (τι το ήθελε!) και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» έσκασε το πρωί στα διεθνή μέσα (Bloomberg, CNBC) ότι η Γερμανία μπήκε σε ύφεση.

Βέβαια, η πορεία του DAX χθες μόνο ανησυχία δεν έδειχνε. Ίσως γιατί είχε προηγηθεί η μεγάλη διόρθωση της Τετάρτης, όπου η πτώση ξεπέρασε το 2%.

Μεικτές τάσεις είχαμε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Πάντως και εδώ, η κατάσταση δεν έδειχνε χθες πανικό. Ας μην ξεχνάμε ότι τα εταιρικά νέα και η υπερβάλλουσα ρευστότητα έχουν οδηγήσει τους ευρωπαϊκούς δείκτες κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

ΧΑ: Ανθεκτικότητα πέριξ των 1.200 μονάδων

Το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει μία τρομερή ανθεκτικότητα απέναντι στις πιέσεις που προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις. Iσως έχει και την υποστήριξη των εκθέσεων των ξένων οίκων που το θεωρούν ως την πλέον ελκυστική αναδυόμενη αγορά.

Ομως όσοι είναι έξω από την αγορά, σίγουρα θα δυσκολευτούν να βρουν πραγματικά φθηνές μετοχές. Μας ρώτησε κάποιος αναγνώστης εάν υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά και δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε ευθέως.

«Ναι υπό προϋποθέσεις» είναι η καλύτερη απάντηση. «Μετοχές που δεν έχουν κάνει μεγάλο ράλι, με θετικά μεγέθη στο α' τρίμηνο, καλές μερισματικές αποδόσεις. Βάλτε όλα αυτά μαζί και ίσως βρείτε κάτι»... ήταν η απάντηση

Eλληνικα ομόλογα: Η Citi βλέπει ευκαιρίες λόγω επενδυτικής βαθμίδας

Μία «φίλη από παλιά» επιστρέφει στην ελληνική αγορά ομολόγων. Η αμερικανική Citi μας είχε εγκαταλείψει το 2015 και σταδιακά άρχισε πάλι να μαζεύει ελληνικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό της. Ηταν πολλές και οι εκδόσεις χρέους βλέπετε...

Η Citi αναμένει ισχυρό ράλι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εάν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό των πρώτων εκλογών, καθώς θα αποκτήσει αυτοδυναμία, λόγω και του νέου εκλογικού νόμου.

Με βάση αυτό το αποτέλεσμα, η Citi έχει τονίσει πως η Ελλάδα θα δει τη συνέχιση της πολιτικής που υποστηρίζει την ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους/ΑΕΠ.

Αυτό θα ενισχύσει τα επιχειρήματα για αναβάθμιση της αξιολόγησής της σε επενδυτική βαθμίδα, που στη συνέχεια θα ανοίξει την πόρτα για συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στους βασικούς διεθνείς δείκτες και θα διευκολύνει το κούρεμα των εγγυήσεων από την ΕΚΤ.

ΔΕΗ: Ράλι 15,6% σε 5 μέρες

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε επαναλαμβανόμενη βάση διαμορφώθηκαν σε 280,5 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2023 για τη ΔΕΗ, αυξημένα κατά 110,5 εκατ. (65%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 73,3 εκατ. έναντι ζημιών 30,3 εκατ. το α' τρίμηνο 2022. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη 51,1 εκατ. έναντι ζημιών 185,7 εκατ. το α' τρίμηνο 2022.

Ο CEO ανέφερε ότι στόχος είναι να μοιράσει μέρισμα το 2024. Στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, το μέσο μερίδιο της ΔΕΗ μειώθηκε σε 39,2% το α’ τρίμηνο 2023 από 46,9% το α΄ τρίμηνο 2022, κυρίως λόγω της χαμηλότερης παραγωγής από μονάδες φυσικού αερίου.

O στόχος της διοίκησης είναι να ξεπεράσουν τα EBITDA στο τέλος της χρήσης τα 1,1 δισ. και να προσεγγίσουν τα €1,2 δισ.

H μετοχή έχει πραγματοποιήσει μέσα στις 5 τελευταίες συνεδριάσεις ράλι 15,6%.

Mytilineos: Επιβεβαιώνει ότι συζητά με την Unison

Eπιβεβαιώνει η Mytilineos ότι βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση συμφωνίας εξαγοράς της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «UNISON Facility Services Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών, Εμπορική και Αντιπροσωπειών», χωρίς ωστόσο, να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης σχετικής δεσμευτικής συμφωνίας.

Coca Cola HBC: Παρουσίασε και τους αναθεωρημένους στόχους της

H πτώση που κατέγραψε η μετοχή της Coca Cola HBC έχει ένα βασικό λόγο. Χθες ήταν η ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος στο μέρισμα. Πλέον θα δείξει από σήμερα εάν έχει δυναμική η μετοχή για να επιστρέψει πάλι προς τα 30 ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες τους στόχους μετά το 2023.

  • Μέση ετήσια αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 6-7% (προηγουμένως στόχος 5-6% ετησίως)Μέση ετήσια αύξηση οργανικού περιθωρίου EBIT κατά 20-40 μονάδες βάσης ετησίως
  • Κεφαλαιουχικές δαπάνες ως ποσοστό των εσόδων της τάξης του 6,5-7,5% ετησίως
  • Συνεχής εστίαση στην αύξηση της απόδοσης του επενδυμένου κεφαλαίου ROIC (2022: 14,1%)

Ταυτόχρονα, η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για ένα προοδευτικό μέρισμα που αντιπροσωπεύει μια αναλογία 40-50% των συγκρίσιμων κερδών ανά μετοχή ετησίως.

Η εταιρεία αναφέρει παράλληλα ότι περιμένει να πετύχει το guidance για το 2023, όπως το έθεσε στην ενημέρωση που έδωσε στις 3 Μαΐου. Αυτό περιλαμβάνει οργανική αύξηση εσόδων πάνω από τον μέσο στόχο ανάπτυξης του 5-6% και οργανική αύξηση EBIT στο ανώτερο όριο της καθοδήγησης του -3% έως +3% για το έτος.

Intrakat: Τα μεγέθη αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς

Η Intrakat είναι η νέα δύναμη στην κατασκευαστική αγορά και αυτό φαίνεται εντός και εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό. Μεγάλη άνοδο χθες στη μετοχή ενόψει νέων συνεργασιών.

Το ανεκτέλεστο αυξάνεται θεαματικά και η εταιρεία έχει στόχους εντός και εκτός χώρας. Οι χρηματιστές περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις στα αποτελέσματα α' εξαμήνου του 2023.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ