Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το ράλι προς τα 3 ευρώ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η αποχώρηση ΕΛΓΕΚΑ και ο χρησμός Στουρνάρα

Πηγή: Eurokinissi χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Αφού οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα είναι μικρές για το επόμενο διάστημα και αφού η Αμερική, μάλλον δεν μπαίνει σε ύφεση, τα βλέμματα έχουν στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου (α' εξαμήνου). Όταν τα εταιρικά αποτελέσματα είναι καλύτερα απ' αυτά που αναμένουν οι αγορές, τότε έχουμε ανοδικές κινήσεις όπως οι χθεσινές στις ΗΠΑ. Πάνω από τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones . Αφιερωμένο στους 'αρκούδους' που έβλεπαν “Αρμαγεδώνα” στις αγοράς.

Βρετανικό χρηματιστήριο: Η υποχώρηση του πληθωρισμού έφερε νέα άνοδο

Η υποχώρηση του πληθωρισμού στη Βρετανία λειτούργησε ως μία εξαιρετική αφορμή για νέα ανοδική κίνηση του FTSE 100 πάνω από τις 7.500 μονάδες.  Να θυμήσουμε ότι παρά την οικονομική κρίση, ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτες απέχει μόλις 5% από τα ιστορικά υψηλά του. Που να πήγαινε καλά και η βρετανική οικονομία...

Γενικός Δείκτης: Έσπασε και το φράγμα των 1.330 μονάδων

Πριν μία εβδομάδα μιλάγαμε για στηρίξεις στις 1.300 μονάδες και αίφνης ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 1.330 μονάδες με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον.  Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε για τις στηρίξεις των 1.300 μονάδων παρά το γεγονός ότι η αισιοδοξία στην χρηματιστηριακή αγορά 'σπάει κόκκαλα'.  Ας μην ξεχνάμε ότι η αισιοδοξία είναι τις περισσότερες φορές κακός επενδυτικός σύμβουλος.

Scope Ratings: Στις 4 Αυγούστου η πρώτη αξιολόγηση για την επενδυτική βαθμίδα

Η Scope Ratings βαθμολογεί την Ελληνική Οικονομία με “ΒΒ+”, μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική, ενώ η προγραμματισμένη αναθεώρηση του rating είναι στις 4 Αυγούστου 2023. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρξει αναβάθμιση ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επενδυτική βαθμίδα μέχρι τον Οκτώβριο 2023.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η πρόθεση για πώληση του 25% της ΑΝΕΜΟΣ

Η προθεση που έχει ο όμιλος για την πώληση του 25% της ΑΝΕΜΟΣ (είχε προηγηθεί η πώληση του 75% στην MORE) φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά για την νέα ανοδική κίνηση της μετοχής που έκλεισε στα υψηλά της ημέρας. Τεχνικά, η μετοχή φαίνεται να δείχνει ότι μπορεί να φτάσει τα 3 ευρώ μέσα στον Ιούλιο, εάν και εφόσον δεν χαλάσει το κλίμα στον κλάδο και στην οικονομία. Εχει και το 'στοίχημα' της Αττικής Οδού μπροστά του ο Όμιλος. 

Μυτιληναίος : Νέο ιστορικό υψηλό

Αλλά αυτό δεν είναι είδηση πλέον ! Θα αναφερθούμε ξανά στον Μυτιληναίο όταν υπάρξει κάποια νέα είδηση.

Attica Group: Απέκτησε νέο φορτηγό-οχηματαγωγό

Την απόκτηση του φορτηγού – οχηματαγωγού (Φ/Γ-Ο/Γ) πλοίου Clementine έναντι συνολικού τιμήματος 13,4 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Attica Group.

Το πλοίο, που είναι το δεύτερο φορτηγό – οχηματαγωγό του Ομίλου, έχει μεταφορική ικανότητα 160 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων και επιπλέον 458 Ι.Χ. αυτοκινήτων σε ειδικά διαμορφωμένα γκαράζ. Το τίμημα καταβλήθηκε τοις μετρητοίς και χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια και δανεισμό από τραπεζικό ίδρυμα αλλοδαπής.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι μνηστήρες για την Αττική Οδό, η βουτιά της Coca Cola και το ράλι της AVAX

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Θυγατρική αγόρασε χαρτοφυλάκιο 186 ακινήτων από την Intrum

Η θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία «Luxury Life Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» προέβη σε κατάρτιση ιδιωτικού συμφωνητικού με τις εταιρείες ειδικού σκοπού (πωλήτριες), τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η «Intrum Hellas REO Solutions A.E.», με αντικείμενο την απόκτηση χαρτοφυλακίου έως 186 ακινήτων.

Το τίμημα για την ως άνω συναλλαγή θα ανέλθει έως του ποσού των δέκα εννέα εκατομμυρίων

οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (19.800.000). Ήδη καταβλήθηκε από τη Θυγατρική στις πωλήτριες εταιρείες προκαταβολή ανερχόμενη σε τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ( 4.564.500).

Η συναλλαγή θα υλοποιηθεί σταδιακά με την κατάρτιση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης των ακινήτων. 

Αlpha Bank: Συνεχίζει με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ESG δράσεις

Δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικά φαρμακεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την Υγεία», το οποίο συνεχίζει τον δεκαετή κύκλο προσφοράς του στην ελληνική περιφέρεια.

Την ένταξη της ακριτικής περιφέρειας στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιουλίου, ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους των ωφελούμενων περιοχών, στο Δημαρχείο της Ξάνθης. 

ΕΛΓΕΚΑ: Προχωρά σε δημόσια πρόταση και (πιθανό squeeze out) για να φύγει από το Χρηματιστήριο

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της ΕΛΓΕΚΑ προχωρά ο κ. Αλ. Κατσιώτης και οι μέτοχοι που λειτουργούν συντονισμένα και ελέγχουν το 85,2% της μετοχής.

Η δημόσια πρόταση αφορά σε 8.915.894 μετοχές ή το 14,787% της εταιρίας έναντι 0,508 ευρώ ανά μετοχή. Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου, μετά την έγκρισή του από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μετά την περίοδο αποδοχής και εφόσον στη δημόσια πρόταση έχει συγκεντρωθεί τουλάχιστον το 90% του μετοχικού κεφαλαίου, θα ασκηθεί το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) με στόχο την έξοδο της εταιρίας από το Χρηματιστήριο. 

Tράπεζα της Ελλάδος: Οι εκτιμήσεις του κ. Στουρνάρα για τις αυξήσεις επιτοκίων

Μια ακόμα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι αρκετή, ενώ περαιτέρω σύσφιξη ενδέχεται να βλάψει την οικονομία, δήλωσε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο CGTN Europe

Ο . Γ. Στουρνάρας είπε στο CGTN ότι "μπορεί να έχουμε ακόμη μία κίνηση την επόμενη εβδομάδα 25 μονάδων βάσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε περισσότερο".

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Ο καλπασμός της Mytilineos, η άνοδος της ΕΚΤΕΡ και τα... μυστήρια της Attica Bank

Τράπεζα Πειραιώς : Η επενδυτική στρατηγική του β' τριμήνου

Με το τέλος του πρώτου τρίμηνου του 2023 όλες σχεδόν οι αγορές παραμένουν σε θετικό έδαφος αντιστρέφοντας μέρος των απωλειών του 2022. Τον Μάιο η Fed σηματοδότησε μια πιθανή παύση της ανόδου των επιτοκίων χωρίς όμως να σταματάει να δηλώνει ανήσυχη για τον πληθωρισμό. Στις ΗΠΑ όπως και στην Ευρωζώνη οι περισσότεροι πρόδρομοι δείκτες κυρίως από τον κλάδο της μεταποίησης συνεχίζουν να δείχνουν μια αυξημένη πιθανότητα επιβράδυνσης/ ύφεσης. Κατά συνέπεια:

“Διατηρούμε τον αμυντικό προσανατολισμό μας στις μετοχές, κυρίως λόγω αποτιμήσεων και της επερχόμενης επιβράδυνσης /ύφεσης στις οικονομίες ΗΠΑ και Ευρωζώνης. Η άποψη μας για την μετοχική αγορά παραμένει ήπια αρνητική για τις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Στις Αναδυόμενες Αγορές, η άποψη μας παραμένει ουδέτερη κυρίως λόγω της Κίνας.

Στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ η άποψή μας παραμένει ήπια θετική και στην Ευρωζώνη παραμένει ουδέτερη. Στα εταιρικά ομόλογα η άποψη μας παραμένει ουδέτερη για τα Επενδυτικής Διαβάθμισης (IG) των ΗΠΑ και για τα υπόλοιπα παραμένει ήπια αρνητική.

Στα εμπορεύματα, η άποψη μας υποβαθμίζεται σε ήπια αρνητική ενώ παραμένει ουδέτερη τόσο για τον χρυσό όσο και για το πετρέλαιο”

Ernst & Young : Οι επιχειρήσεις που έχουν δράσεις για την κλιματική αλλαγή έχουν μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά οφέλη

Και μία προχθεσινή ανακοίνωση εξαιρετικά επίκαιρη λόγω καύσωνα.  Η Sustainable Value Study Ελλάδα 2023, επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν αποφασιστική δράση για το κλίμα, δε δημιουργούν απλώς μεγαλύτερη αξία για τον πλανήτη και μία ευρεία ομάδα ενδιαφερόμενων μερών, αλλά προσθέτουν, παράλληλα, χρηματοοικονομική αξία για τις ίδιες, ενισχύοντας τα έσοδα ή τα κέρδη τους.

Η EY περιγράφει τον μηχανισμό αυτό ως value-led sustainability, δηλαδή, βιώσιμη ανάπτυξη που προκύπτει από πολιτικές που χαράσσονται με γνώμονα τη δημιουργία ευρύτερης αξίας (για τον πλανήτη, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους πελάτες).

Σύμφωνα με την έρευνα, 45% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, και 69% παγκοσμίως, αναφέρουν ότι έχουν αποκομίσει υψηλότερη χρηματοοικονομική αξία από τις πρωτοβουλίες τους για το κλίμα, σε σχέση με τις προσδοκίες τους, γεγονός που έρχεται να διαψεύσει την επικρατούσα αντίληψη ότι οι δράσεις των επιχειρήσεων για το κλίμα και οι επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις χρηματοοικονομικές τους επιδόσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ