Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α.: Συνεδρίαση μεγάλων διακυμάνσεων - Εκλεισε με απώλειες 0,16%

Μεγάλη και έντονη η ενδοσυνεδριακή πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά την σημερινή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να αναρριχάται προς τις 1.240 μονάδες (στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης) και τελικά να κλείνει στα χαμηλά ημέρας στις 1.215,8 μονάδες. Αιτία για την μεγάλη αυτή μεταβλητότητα ήταν η αλλαγή τάσης και οι έντονες πιέσεις στις ευρωπαικές αγορές.

Το πτωτικό ξεκίνημα των αμερικανικών αγορών έφερε έντονη διόρθωση στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Οι λόγοι είναι γνωστοί και αφορούν την υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης καθώς και των προβλέψεων για το δ’ τρίμηνο.

Μεγάλες απώλειες στην Ευρώπη

Λίγο μετά τις 16.30 ώρα Ελλάδaς, οι αμερικανικές αγορές κατέγραφαν ήπια πτώση (στην έναρξη των συνεδριάσεων) αλλά τα futures δείχνουν ότι ενδεχόμενα η πτώση αυτή θα αυξηθεί. Ο δείκτης DAX υποχωρούσε (-0,25%), ο S&P 500 (-0,35%), o Νasdaq (-0,49%).

Οι ευρωπαικές αγορές από την ώρα αυτή έχουν εισέλθει σε έντονα πτωτικό κανάλι και σ’ αυτό τον δρόμο της διόρθωσης βρίσκεται και το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γερμανικός DAX μετά τα αποτελέσματα του βιομηχανικού δείκτη IFO υποχωρούσε (-1,39%) , ο γαλλικός CAC κατά (-1,29%), ο ιταλικός MIB (-1,45%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-1,39%).

Χ.Α.: Εκλεισε κάτω από τις 1.220 μονάδες

Αυτή τη φορά η άνοδος των τραπεζών δεν κατάφερε να σώσει το θετικό πρόσημο στη συνεδρίαση. Εξαιρετικά ευάλωτη η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.217 μονάδες , έφτασε μέχρι τις 1.240 μονάδες (άνοδο πάνω από 1,5%) και προς τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης άρχισε να υποχωρεί με πτώση που αυξήθηκε κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Η λήξη της συνεδρίασης βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 1215,8 μονάδες με υποχώρηση (-0,16%). Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 107 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 37 έκλεισαν ανοδικά και οι 62 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ( FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,07 % και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) (-0,46%). Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Εμπορίου (1,7%), Ταξιδιών (1,67%) και τραπεζών (1,28%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Υγείας (-4,64%), Πρώτων Υλών (-2,65%), Τηλεπικοινωνιών (-2,45%), Τεχνολογίας (-2,22%) και Βιομηχανικών (-2,15%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΟΠΑΠ, Tράπεζα Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha Bank, Jumbo.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ