Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος - JP Morgan: Ο γλαφυρός αλλά σκληρός λόγος του Jamie Dimon έβαλε «φωτιά» στις αγορές

Ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος για το «worst-case» σενάριο, με τα επιτόκια της Federal Reserve στο 7% και στασιμοπληθωρισμό, υποστήριξε ο CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον σε συνέντευξή του στους Times of India.  «Αν προκύψουν χαμηλότεροι όγκοι και υψηλότερα επιτόκια, τότε θα ασκηθεί έντονη πίεση στο σύστημα. Και έχουμε προτρέψει τους πελάτες μας να είναι προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους πίεση», είπε ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan, ο οποίος επικαλέστηκε μία ρήση του Γουόρεν Μπάφετ, πως «όταν υποχωρεί η παλίρροια βλέπεις ποιος κολυμπούσε γυμνός».

Αμερικανικές αγορές: Νέα μεγάλη  υποχώρηση δεικτών λόγω εκτόξευσης επιτοκίων ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν στο υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών. Αιτία ο πληθωρισμός και η πολιτική της FED. Αυτό αρκούσε για να βυθίσει τις χρηματιστηριακές αγορές χθες και να συμπαρασύρει τον υπόλοιπο 'χρηματιστηριακό'  πλανήτη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ευρωπαϊκές αγορές : Έχουν να «κάψουν λίπος» χρηματιστηριακά

Οι ευρωπαϊκές αγορές συμπαρασύρθηκαν από τις αμερικανικές και το 'domino effect' συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Το θέμα είναι ότι οι ευρωπαικές αγορές έχουν “πολυ λίπος να κάψουν” μέχρι να φτάσουν σε υποτιμημένα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε ότι απέχουν 10-15% από τα ιστορικά υψηλά τους... μόνο.  Το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για πληθωρισμό , επιτόκια και εταιρικά αποτελέσματα.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Νευρικότητα και έντονο trading

Πόσες φορές άλλαξε χθες πρόσημο το ελληνικό χρηματιστήριο (σε επίπεδο Γενικού Δείκτη). Νομίζω 4-5 φορές και όλα αυτά από τις 1.210 -1.223 μονάδες. Που σημαίνει ότι είχαμε έντονο trading στο ενδιάμεσο για μερικούς τίτλους. Καλή συμπεριφορά για ΟΠΑΠ, Jumbo και ΔΕΗ. Έχουν νέα.

ETE : Απόδοση 8% στο εταιρικό ομόλογο για τα TIER II

H υψηλή απόδοση (8%) αρέσει πολύ στα θεσμικά χαρτοφυλάκια αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα αρέσει στην διοίκηση της τράπεζας. Μία αρκετά υψηλή απόδοση η οποία όμως καλύπτεται σχετικά εύκολα από την τράπεζα.

Η Εθνική Τράπεζα oλοκλήρωσε με επιτυχία την τοποθέτηση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης στην αγορά, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 8,0%.
Το ομόλογο έχει διάρκεια 10,25 έτη, με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,25 έτη. Η έκδοση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της σύνθεσης και αύξηση των ελάχιστων απαιτήσεων για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, εφεξής MREL), που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.

Η συναλλαγή συνεισφέρει περίπου 136 μ.β. στα συνολικά κεφάλαια της Τράπεζας και αυξάνει το MREL στο 23,85%, 116 μ.β. πάνω από τον ενδιάμεσο στόχο του Ιανουαρίου 2024. Η συναλλαγή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνοντας προσφορές ύψους πάνω από €1,3 δισ. με τη συμμετοχή πάνω από 100 θεσμικών επενδυτών.

ΚΡΙ-ΚΡΙ : Πολύ θετικά τα εταιρικά αποτελέσματα. Εκτιναξη των πωλήσεων στο γιαούρτι που την καθιστά την πρώτη εταιρεία στην αγορά

Ο Καγκελάριος σας είχε προειδοποιήσει ότι τα αποτελέσματα θα ήταν πολυ καλά χάρη στις πωλήσεις γιαουρτιού και παγωτού.  Στον κλάδο γιαουρτιού συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +44,3% σε αξία και +16,4% σε όγκο.  Πολύ μεγάλη αύξηση είχε και στις εξαγωγές γιαουρτιού.

Στον κλάδο του παγωτού, στην εγχώρια αγορά, οι πωλήσεις  εμφανίζουν μεταβολή +9,1%. Αν και τους κρίσιμους μήνες, Μάιο και Ιούνιο, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, στο υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν οι πωλήσεις παγωτού ανέκαμψαν. Έτσι, για το σύνολο της σεζόν διαμορφώνονται στα επίπεδα +15% έναντι του 2022.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 28,72 εκατ. έναντι 7,50 εκατ. Το 2022. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 26,18 εκατ., έναντι 5,07 εκατ. Το 2022. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 21,19 εκατ., έναντι 4,06 εκατ. Το 2022.

Epsilon Net : Μετά την τρικυμία των stock options ήρθε η ηρεμία των αποτελεσμάτων

Η αναπροσαρμογή των κερδών μετά τα stock options έφερε αποκαθήλωση της μετοχής πολύ χαμηλότερα των 10 ευρώ. Επειδή στην Ελλάδα μας αρέσει να μηδενίζουμε, όσοι βγήκαν να λιθοβολήσουν την εταιρεία το έκαναν για λόγους ανταγωνισμού. Οι , άνω των 10, εξαγορές που πραγματοποίησε η Epsilon Net την τελευταία διετία έχουν αρχίσει να δίνουν υπεραξίες. Ο κύκλος εργασιών είναι αυξημένος 35% στο α' εξάμηνο 2023 έναντι του περυσινού διαστήματος  και τα κέρδη προ φόρων (επανυπολογισμένα) με τα stock options είναι αυξημένα κατά 141% σε σχέση με τα περυσινά α' εξαμήνου.

Ο Όμιλος Εταιριών EPSILON NET, υλοποιώντας με συνέπεια τον επιχειρηματικό του σχεδιασμό για το 2023- 2025, σημείωσε και το 1ο  εξάμηνο του 2023 ισχυρή αύξηση στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών του, αποδεικνύοντάς την ηγετική του θέση στον τομέα του Business Software στην ελληνική αγορά. Τα οικονομικά αποτελέσματα, επιβεβαιώνουν και στην τρέχουσα περίοδο τις στρατηγικές επιλογές του Ομίλου για:

  • επικέντρωση στο στόχο των υψηλών ποσοστών οργανικής ανάπτυξης και την περαιτέρω αξιοποίηση του υφιστάμενου πελατολογίου
  • συνεχή εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων, εξειδικευμένων για κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας με στόχο την παροχή «all in one solution»
  • υλοποίηση ενός δυναμικού σχεδίου στοχευμένων εξαγορών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της πελατειακής βάσης & τη διείσδυση σε κάθετες αγορές

Ιdeal Holding: Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 25%  λέει η Eurobank Εquities

Η μετοχή της Ideal διαπραγματεύεται με discount περί το 25% έναντι των μετοχών ομοειδών ομίλων, τονίζει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία δίνει δίκαιη τιμή για τον τίτλο κοντά στα 7,9 ευρώ, εκτιμώντας ότι έχει περιθώρια ανόδου άνω του 50% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Το discount της μετοχής δεν δικαιολογείται από τη διψήφια άνοδο κερδών, την κινητικότητα του ομίλου στις εξαγορές και το περιθώριο διανομών μερισμάτων, υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει μέση ετήσια άνοδο των EBITDA κατά 10% ως το 2027 με αντίστοιχη μέση άνοδο στα έσοδα έως το 2027.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ